Garbrandt i Dillashaw potvrđeni za UFC 213

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2017 23:32h Autor:

Cody Garbrandt & T.J. Dillashaw

Borba Codya Garbrandta i TJ Dillashawa, za naslov UFC prvaka bantam kategorije, dobila je svoj datum. Održati će se 8. srpnja na UFC 213 eventu.

Tako će se ova dva borca sučeliti dan nakon finalnog eventa sezone Ultimate Fightera u kojoj se nalaze u funkciji trenera, a koja započinje s emitiranjem kasnije ovog mjeseca. Zapravo, znalo se da će se boriti taj vikend, jedino su neki pretpostavljali da će predvoditi upravo taj finalni event. Ipak, borbu će odraditi na PPV programu.

Garbrandtu će to biti prva obrana naslova otkako je detronizirao Dominicka Cruza, dok je Dillashaw morao ostvariti dvije pobjede nakon gubitka pojasa, da bi ponovno dobio priliku osvojiti ga. Cruz ga je savladao u siječnju prošle godine, a nakon toga je odradio borbe u kojima je bio bolji od Raphaela Assuncaoa i Johna Linekera, nakon čega više nije bilo sumnje kako je on redu za napad na titulu.

Riječ je o duelu dvojice bivših timskih kolega, a zanimljivo je da je Garbrandt, u vrijeme dok je Dillashaw bio UFC prvak, bio tek mlada nada u počecima svoje UFC karijere. Sada su se stvari izmijenile, pojas je kod Codya, a TJ ga silno želi nazad. Nema sumnje kako su njihovi odnosi postali još zanimljiviji nakon Ultimate Fightera, no za to ćemo morati pričekati da sezona krene s emitiranjem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI