Gaethje završio Johnsona u fantastičnoj borbi, Jesse Taylor osvojio Ultimate Fighter

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2017 08:25h Autor:

Gaethje vs. Johnson

Justin Gaethje je došao i odradio ono što je najavio. Ludu borbu bez ijednog koraka unazad. A osim toga je uspio i savladati Michaela Johnsona nokautom u drugoj rundi. Jesse Taylor je osvojio Ultimate Fighter, dok je Drakkar Klose savladao Marca Diekiesea.

Kao što se i najavljivalo, Justin Gaethje i Michael Johnson su vjerojatno odradili najbolju i najuzbudljiviju borbu ove godine s deset minuta neprestane akcije. Gaethje nije lagao kada je rekao kako će raditi presing od prve sekunde borbe i tako je i bilo. Johnson je najavio da si neće dozvoliti ulazak u ludu borbu, no to se ipak dogodilo na sveopću radost publike u dvorani.

Prvu rundu je Gaethje držao ritam i bolje pogađao, dok su opasni Johnsonovi udarci dolazili većinom iz kontre. No, Gaethjeov pritisak nije Johnsonu dozvolio kombinacije kojima bi ga ozbiljnije ugrozio. Gaethje se ipak našao u problemima krajem prve runde, kad je bio uzdrman koljenom, no izdržao je. Isti način borbe se nastavlja u drugoj rundi, a tijekom druge minute je Gaethje još jednom uzdrman i u problemima. Iz njih se izvukao klinčem, a nakon što se vratio na distancu je u potpunosti preuzeo borbu u svoje ruke. Počeo je sustavno razbijati Johnsona i odjednom mu noge više nisu radile. Dva je puta padao na pod, no Gaethje nije prihvaćao parter. Sudac je svaki put Johnsona poslao na noge, no kraj runde nije izdržao. Justin nije stajao do samog kraja te je završio borbu pet sekundi prije kraja runde. Znate li koliko je ovo bila nevjerojatna borba? U deset minuta je pogođeno 195 značajnih udaraca, to dovoljno govori!

Pobjednik 25. sezone Ultimate Fightera je Jesse Taylor, koji je od početka preuzeo kontrolu nad borbom protiv Dhiega Lime, gdje je dominirao svojim vrhunskim hrvanjem. Tako je i prošlo prvih pet minuta, a Lima je svoju priliku dočekao na početku druge runde. Aperkatom je uzdrmao Taylora koji je okrenuo očima i završio na podu, a brat Bellatorovog velter prvaka onda radi najgoru moguću stvar. Umjesto da je ostao na nogama ili krenuo po giljotinu, on pokušava uhvatiti Tayloru leđa. Ovaj se za to vrijeme stigao oporavio, okrenuti neopreznog Limu i završiti ga gušenjem, a sebi donijeti UFC ugovor i nagradu od 290.000 dolara. I to devet godina nakon neslavne eliminacije iz sedme sezone showa.

Izuzetno zanimljiva bila je i borba između dva do sada neporažena borca. Britanac Marc Diekiese je briljirao u svoja prva dva nastupa, no američki borac je ovoga puta bio bolji. Diakiesesu su se primijetili svi nedostaci, ponajviše obrana od rušenja i borba u parteru, a Klose je to iskoristio za prikupiti dovoljno dobrih dojmova kod sudaca, odnosno kod dvojice koji su njemu dali pobjedu, dok je jedan vjerovao kako je Diakiese napravio dovoljno za pobjedu. Srećom, takav je bio vjerojatno jedini u dvorani jer je Klose bio bolji borac i zasluženo je došao do pobjede.

Jarredu Cannonieru trebalo je tri runde za savladati čvrstog debitanta Nicka Roehericka, a pitanje je što bi bilo da je ovaj imao puni kamp, a ne da je došao kao zamjena. Nakon dvije runde blage prednosti za Cannoniera, Roehrick u trećoj više nije imao snage i vrlo brzo je pao pod jednim naletom protivnika. Vrlo izjednačenu borbu odradili su Brad Tavares i Elias Theodorou, a najteže je bilo sucima, koji su ipak dvije runde dali Tavaresu, a publika se nije baš složila s tom odlukom. Glavni program otvorila je pobjeda Justina Johnsona nad Marcelom Fortunom i to jednoglasnom odlukom sudaca.

Uvodni program zatvorila je pobjeda Angele Hill nad Ashley Yoder, James Krause je potpunom dominacijom savladao Toma Gallichia, dok je CB Dolloway bio bolji od Eda Hermana nakon tri runde. Tecia Torres je gušenjem savladala Julianu Limu i došla do prve pobjede prekidom u karijeri, dok je potpuno dominaciju kroz tri runde prezentirao Gray Maynard. Bullie je protiv Teruta Ishihare podsjetio na svoje najbolje dane.

The Ultimate Fighter Redemption Finale – Rezultati

Justin Gaethje def. Michael Johnson – TKO (R2 4:48)
Jesse Taylor def. Dhiego Lima – SUB (R2 0:43)
Drakkar Klose def. Marc Diakiese – podijeljesna sudačka odluka
Jared Cannonier def. Nick Roehrick – (TKO (R3 2:08)
Brad Tavares def. Elias Theodorou – jednoglasna sudačka odluka
Jordan Johnson def. Marcel Fortuna – jednoglasna sudačka odluka

Angela Hill def. Ashley Yoder – jednoglasna sudačka odluka
James Krause def. Tom Gallicchio – jednoglasna sudačka odluka
C.B. Dollaway def. Ed Herman – jednoglasna sudačka odluka
Tecia Torres def. Juliana Lima – SUB (R2 0:53)
Gray Maynard def. Teruto Ishihara – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI