Gaethje nakon pobjede kritizirao UFC-ov način isplate: Borcima poput mene unaprijed trebaju osigurati čitav honorar!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.08.2018 16:25h Autor:

Justin Gaethje

Sjajnim nokautom Jamesa Vicka u glavnoj borbi UFC Lincoln priredbe Justin Gaethije osigurao je svoj honorar za pobjedu, kao i dodatnih 50 tisuća dolara bonusa.

No Gaethje nije zadovoljan UFC-ovim 50- 50 sistemom isplate prema kojem većina boraca pola novca dobije za nastup, a drugu polovicu isključivo u slučaju pobjede. S obzirom na uvijek uzbudljivi stil borbe, koji plaća svojim zdravljem, “The Highlight” smatra da bi mu UFC unaprijed trebao osigurati čitav honorar za borbu.

“Ovo bi mi trebalo osigurati sastanak s UFC-om, to bih trebao dobiti”, rekao je Gaethje u razgovoru s novinarima nakon borbe. “Želim se boriti protiv najboljih. Zadovoljan sam s UFC-om, nisam nezadovoljan. Ali s obzirom na moj način borbe, želim da mi unaprijed garantiraju čitav honorar. Tako bi trebalo funkcionirati za borca poput mene. Ja bih trebao poslužiti kao primjer. Ako želite sav novac, borite se poput Justina Gaethjea.”

Primjera radi, Gaethje je u meču ranije protiv Dustina Poiriera mogao zaraditi 110 plus 110 tisuća dolara, ali je zbog poraza (nokautom) osigurao tek prvih 110 tisuća dok je istovremeno pružio iznimno uzbudljivu borbu i pretrpio ozbiljne udarce u glavu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI