Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Gadelha najavila odmor: Imam isplaniran život do veljače, tek onda ću ponovno trenirati | Fight Site

Gadelha najavila odmor: Imam isplaniran život do veljače, tek onda ću ponovno trenirati

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.10.2017 11:49h Autor:

Claudia Gadelha

Prošlo je mjesec dana od teškog poraza Claudie Gadelhe u borbi protiv Jessice Andrade i bivša izazivačica je na prekretnici karijere. Odlučila je povući potez za koji smatra da joj je najbolji, a to je bijeg od MMA-a na nekoliko mjeseci.

Gadelha je u borbu protiv Andrade ušla nakon velike dominantne pobjede protiv Caroline Kowalkiewicz, sa željom da pokaže kako je napredovala u onim segmentima koji su joj nedostajali da dođe do titule prvakinje, od koje nije bila daleko. U ljeto 2016. godine, osvojila je prve dvije runde protiv Joanne Jedrzejczyk, da bi onda kondicijski pala te bila apsolutno izdominirana do kraja borbe. No, protiv Andrade je izgledala još gore, u borbi je doslovno bila dvije minute, nakon čega je uslijedila potpuna premoć njene protivnice. Od kada je izašla iz tog kaveza, Gadelha nije posjetila dvoranu.

“Nisam trenirala mjesec dana i pomalo me hvata ludilo. Pokušavam ne gledati borbe, no ne mogu. Gledala sam borbu Poliane Botelho jer je moja prijateljica i bilo je uzbudljivo. No, ne smijem si to dozvoliti, želim malo vremena, želim odmoriti svoju glavu i provoditi vrijeme s prijateljima i obitelji. Želim uživati u životu, to mi je uistinu potrebno. Isplanirala sam svoj život do veljače, putovati ću s roditeljima koji nikad nisu putovali izvan Brazila, odvesti ću ih u SAD. Tek nakon toga vratiti ću se treninzima”, iznijela je svoje planove.

Rekla je ipak nešto više o cijeloj situaciji te zašto se počela osjećati prazna. Za jednu djevojku koja će uskoro napuniti 29 godina bi trebalo biti jasno kako će doći do tako nečega, posebno ako se godinama u potpunosti prepustila sportu te je zapostavila sociološku stranu svog života.

“Nikada nisam očekivala da će mi se to dogoditi, nisam vidjela da se dogodilo ikome od boraca, no meni se događa. Počela sam gubiti strast za treningom. Dosta rano sam napustila kuću, imala sam 15 godina i jedan cilj na pameti. Već s 18 sam odradila svoju prvu profesionalnu borbu i nisam stala sve do sad, kad mi je 29. Želim nastaviti, nastaviti ću, no treba mi vremena. Vrijeme je da nakon 11 godina malo pažnje dam svojoj obitelji, jer sam se cijelo to vrijeme fokusirala samo na sebe.”

Poraz od Andrade ostati će joj lekcija i kaže kako će tu borbu dovoljno izanalizirati da se više nikada takvo što ne ponovi. No, do tada će odmoriti svoj um od toga svega. Uvjerena je kako će joj vrijeme provedeno s ljudima koje voli pomoći da se vrati na pravi put, da trenira kao što je trenirala nekada te da u borbe ulazi s onom istom željom kakvu je imala dok je napredovala prema svjetskom vrhu.

“Taj poraz me je puno naučio, uostalom svi znamo da se iz poraza nauči puno više nego iz pobjeda. Želim tisuću puta pogledati tu borbu, da vidim svoje greške. Ušla sam u oktogon i nisam bila sposobna boriti se. Čestitam Jessici, odradila je sve kako je trebala. Sebe smatram tehnički puno boljom od nje, no ona je imala tjelesnu snagu i snagu volje na svojoj strani. Gledanje te borbe će mi biti motivacija, što primjerice nije gledanje borbe za titulu protiv Joanne. Tu borbu ne mogu gledati, pokušala sam i mogu do treće runde. Kad vidim kako sam se umorila i prestala sudjelovati u borbi, ne mogu to dalje gledati. Protiv Jessice to nije bio slučaj, protiv Jessice je moj um bio umoran. Claudia Gadelha treba odmor i vrijeme da promisli oko svega.”

Gadelhi želimo ugodno provedeno vrijeme, no nikako da se previše oduži. Njena kvaliteta svakako je potrebno kategoriji u kojoj nastupa i vjerujemo kako postoje šanse da ispuni svoj potencijal i dođe do naslova prvakinje, od kojeg zapravo nije bila daleko, no nedostajala je ta jedna sitnica. Zapravo, sitnica koja je vrlo često presudna u borbama na pet rundi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI