Gadelha komentirala otpužbe “da je bila nauljena”

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.06.2018 11:18h Autor:

Claudia Gadelha

U ponedjeljak je Carla Esparza optužila Claudiju Gadelhu za varanje tijekom njihovog međusobnog meča na UFC-u 225. Esparza tvrdi da je Brazilka bila nauljena što joj je pomoglo da stigne do pobjede. Samo dan kasnije Gadelha je demantirala optužbe nazvavši ih “izlikama”.

Meč u Chicagu je završio podijeljenom odlukom sudaca i slavljem za Gadelhu koje je teško palo bivšoj UFC prvakinji. U emisiji “The MMA Hour” Esparza je Gadelhu nazvala varalicom…

“Varala je u tom meču, nauljila se prije početka. Razmišljala sam da nešto kažem sucu između rundi. Htjela sam reći da je nauljena, ali jednostavno u tom trenutku nisam znala kako to izvesti”, objašnjavala je Esparza i dodala je kako joj je gledanje snimke meča samo potvrdilo prvotno mišljenje.

“Sve je vrlo sumnjivo. Gledala sam snimku meča i moje ruke su se klizale s nje. Čak i kada sam pokušala uhvatiti ‘armbar’, moje ruke su bile sklizave. Ona je varalica, ali to me ne iznenađuje. Prema mom mišljenju, čitavo vrijeme je bila prljava bokinja. Tako je, kako je.”

Gadelha se na te optužbe samo smije…

“Mislim da Carla samo pokušava naći izlike za ono što se dogodilo. Ozlijedila sam teško svoje koljeno što znaju svi u UFC-ovom Instititutu je sam tamo primala terapiju. To je jedini razlog zbog kojeg nisam odustala od ovog meča. Rekli su mi da će se pobrinuti za mene. Tako da sam odlazila tamo iz tjedna u tjedan kako bih mogla nastupiti. Već u prvoj rundi nisam mogla stajati na toj nozi, osjetila sam jako ozljedu, ali sam i dalje pobijedila Carlu tamo gdje je najbolja – u hrvanju! Ona je očito mislila da me može nadhrvati. Trebala je biti nekakva dobra hrvačica, a izgubila je od mene”, odgovara Gadelha u razgovoru za MMAFighting i dodaje:

“Postoje ljudi iz Komisije koji te slijede od kada uđeš u arenu pa sve dok ne uđeš u samo borilište. Gledaju te i dok su u samom borilištu, pregledavaju je li ti nešto na tijelu. Dajte molim vas, ovo je 2018. godina, ovo nisu Vale Tudo dani kada se uljilo. Ne znam kada je to bilo, ali bilo je davno… Na ovom nivou danas, mislim da se takve stvari više ne događaju.”

Brazilka smatra da bi uljenje svog tijela bilo kontraprodukivno jer je ona sama – “grapplerica”.

“Moja strategija je bio grappling. Ja sam grapplerica. Zašto bih stavila nešto na svoje tijelo tako da ne mogu grapplat. To nema nikakvog smisla”, zaključuje Gadelha odmahujući rukom na optužbe svoje protivnice.

Niti Atletska Komisija države Illinois, niti čelništvo UFC-a, se do sada nisu očitovali o ovim optužbama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI