Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Gadelha ima pakleni plan: Pobijediti Andrade, pa u treću borbu protiv Joanne! | Fight Site

Gadelha ima pakleni plan: Pobijediti Andrade, pa u treću borbu protiv Joanne!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.09.2017 16:20h Autor:

Claudia Gadelha

Vjerojatno sportski najzanimljivija borba na UFC Fight Nightu, koji nam slijedi idućeg tjedna, duel je dvije ponajbolje borkinje slamka kategorije, Claudie Gadelhe i Jessice Andrade. Gadelha je uvjerena kako pobjedom u toj borbi ponovno odlazi u duel za prvakinju.

Gadelha je po mnogima borkinja koja ima gotovo sve što je potrebno za savladati Joannu Jedrzejczyk. Štoviše, njihova prva borba pripala je Poljakinji podosta kontroverznom odlukom, dok je u drugoj Gadelha poražena upravo zbog tog aspekta koji joj nedostaje ili joj je barem nedostajao u toj borbi. Riječ je o kondiciji, budući da je Brazilka dobila prve dvije runde njihove održane borbe prošlog ljeta, da bi onda pala i do kraja završila demolirana.

Nakon te borbe, Gadelha je uvjerljivo savladala Cortney Casey te još uvjerljivije Karolinu Kowalkiewicz, a osim toga se preselila u SAD, gdje je počela raditi s novim timom. Cilj joj je bio popraviti upravo ono što joj je nedostajalo te za sada izgleda impresivno. Borba protiv Jessice Andrade bi zapravo trebala dati pravi odgovor koliko je Gadelha uspjela dodatno evoluirati u tih 14 mjeseci. Odnosno, da li je Gadelha možda čak spremna za novi napad na prvakinju.

“Nakon što prođem Jessicu, mislim da više nemam kome što dokazivati. Imala sam dvije neizvjesne borbe protiv Joanne, ako ja ne zaslužujem napad na titulu, jednostavno ne znam tko drugi zaslužuje”, rekla je Gadelha po tom pitanju te dodala kako je sigurno da će Jedrzejczyk vrlo lako obraniti titulu u borbi koja joj slijedi. Riječ je o UFC 217 borbi protiv Rose Namajunas:

“Mislim kako Rose nema nikakve šanse protiv Joanne.”

Iako se već neko vrijeme prozivala Carlu Esparzu, a u posljednje vrijeme je spominjala i Felice Herrig, UFC joj je za protivnicu ipak kao sunarodnjakinju, koja joj nije bila prvi izbor, po prihvatila je iz jednog svog osobnog razloga.

“Iskreno, radije bih se borila protiv nekoga tko dolazi iza pobjede, no ovu sam borbu prihvatila iz jednog posebnog razloga. Oduvijek sam se htjela boriti u Japanu, a pošto UFC ovdje ne ide tako često, pa čak niti svake godine, tražila sam da budem na ovom programu. Bilo je nekih drugih opcija, ali niti jedna druga djevojka nije prihvatila.”

Što se tiče borbe i kako bi se ona trebala odviti te gdje vidi svoju priliku, rekla je:

“Jessica ima neke impresivne fizičke karakteristike. Snažna je i izuzetno je srčana, voli se kretati naprijed prema svojim protivnicama. Mislim kako smo tu slične, jer sam i ja jedna od snažnijih u diviziji. No, mislim kako tehnički nije među kvalitetnijim borkinjama, tu ima jako puno rupa i to je ono na čemu ću ja raditi da iskoristim.”

Nakon otkazivanja Shoguna Rue, borba Gadelhe i Andrade svakako je najzanimljiviji, ali i najvažniji okršaj eventa kojeg ćemo nadolazećeg vikenda pratiti iz Saitama Arene.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI