Gabi Garcia došla na vagu 12kg preteška, upitno održavanje borbe protiv 53-godišnje protivnice

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.12.2017 18:00h Autor:

Gabi Garcia i Shinobu Kandori

Iako se očekivalo da ne bi trebala imati problema s prolaženjem na vaganju, budući da joj je borba određena za kategoriju do 95 kilograma, Gabi Garcia došla je u Japan čak 12 kilograma preteška. Tako je upitno održavanje njene borbe protiv 53-godišnje Shibonu Kandori, koja je izvagala 73.5 kilograma.

Kao da već samo ugovaranje ove borbe nije bilo dovoljni apsurd, dodavši i kako je Kandori došla na vagu čak 21.5 kilogram ispod dogovorene granice za ovu borbu, Gabi Garcia doslovno je pljunula na sve što ovaj sport prestavlja, došavši s nevjerojatnih 12 kilograma viška, odnosno Brazilka je težila čak 107 kilograma.

Tako je upitno održavanje njihove sutrašnje Rizin borbe, budući da se 53-godišnjoj japanskoj hrvačici nije nimalo svidjelo to što je vidjela kako je njena 21 godinu mlađa protivnica stala na vagu. Ona se počela derati kako je to sramota, a na kraju je na pozornicu stupio Nobuyuki Sakakibara, koji je rekao kako ova borba sa sportske strane više nije održiva. Skeptici bi se upitali, zar je do sada bila?

Ipak, još uvijek se ne zna hoće li se pronaći neko rješenje za održavanje ove borbe, koja japansku publiku, inače veoma specifičnu MMA publiku, izuzetno zanima. Inače, Japanci su s Garciom već imali problema, nakon što je u čak dvije borbe unutar Rizina diskvalificirana radi ilegalnih udaraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI