FS Matchmaker: Mi ’title shot’ dajemo Rockholdu, Holloway u ’eliminator’

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.04.2015 16:45h Autor:

Max Holloway

Nakon jednog strašno zanimljivog eventa, pravo je vrijeme za novi FS Matchmaker. Mi smo pokušali odgovori na trenutno najzanimljivije pitanje u svijetu MMA te smo borbu za titulu dali Luke Rockholdu. No, također smo pokušali pretpostaviti put još devet boraca koji su nastupili prethodni vikend.

Sve dok ne stigne službena vijest od strane UFC-a, nagađat će se tko će postati idući izazivač u UFC-ovoj srednjoj kategoriji, Ronaldo Souza ili Luke Rockhold, no pretpostaviti se uvijek može. Isto tako, zanimljivu situaciju u svojim divizijama kreirali su Max Holloway i Paige VanZant, a neki borci su ušli u Top 15 ili Top 10, s tendencijom dodatnog napretka.

Luke Rockhold
Idući protivnik: Pobjednik borbe Weidman vs. Belfort

Ovdje je sve jasno. Ovako uvjerljive pobjede kakve Luke niže su najbolji razlog za oprostiti mu trenutak nepažnje, koji mu se dogodio protiv Vitora Belforta. Zapravo, možda je baš taj udarac od Rockholda napravio ovo što je danas. Teren za borbu njega i Weidman se već priprema, a ukoliko pojas uzme Belfort, onda Rockhold zaslužuje još više, jer zaslužuje taj revanš.

Lyoto Machida
Idući protivnik: Tim Kennedy

Machida je s porazima od Weidmana i Rockholda svoju priliku za drugi pojas u karijeri malo usporio. No, za ostati u vrhu treba mu pobjeda nad borcem koji je u sličnoj situaciji. Tim Kennedy je upravo to, isto je bio možda i na korak od naslova, ili barem eliminator borbe, da bi uslijedio poraz od Romera. Srednja je kategorija pregusta, treba se smanjiti broj kandidata za vrh, a poraženi iz ove borbe bi bio taj.

Ronaldo Souza
Idući protivnik: Yoel Romero

Ni kriv ni dužan, Jacare je dobio slabijeg protivnika nego što je trebao, tj. protivnika s kojim nije imao ništa za dobiti. Tako da će vjerojatno morati odraditi još jednu borbu prije napada na titulu, a Yoel Romero je protivnik s kojim se već trebao sastati. Treći puta valjda neće biti odgode, borci ovo duguju fanovima, a ako Jacare ovo dobije, nitko mu ne može oduzeti borbu za titulu.

Max Holloway
Idući protivnik: Frankie Edgar ili Chad Mendes

Max je na šest u nizu, s tim da je pet protivnika završio. On u svakom slučaju mora u eliminator borbu krajem ljeta, iako mu to trenutno nije toliko važno, nego pokušava dovesti UFC event na Havaje. Kandidata su dva, ukoliko Frankie Edgar savlada Uriaha Fabera, to bi trebao biti on, a ukoliko ne, na čekanju je Chad Mendes. Sve je jasno ovdje.

Cub Swanson
Idući protivnik: Clay Guida

Top 10 borci, Guida u još jednom pokušaju napada na vrh, a Swanson mora pokušati izbjeći treći poraz u nizu i ostati koliko-toliko ozbiljno ime u ovoj kategoriji, iako je to već sad podosta ugrozio. Isto tako, nema fana koji ne bi volio pogledati ovo. Sjajan hrvač nevjerojatne kondicije, protiv isto tako odlično spremljenog borca, izuzetno opasnog na nogama.

Paige VanZant
Iduća protivnica: Maryna Moroz

Ovo je vjerojatno zicer. Iako je Moroz savladala djevojku koja bi vjerojatno, u slučaju pobjede nad njom, išla na titulu, za Ukrajinku još ipak nije vrijeme, nakon samo jedne borbe u UFC-u. Obje su trenutno aktualne, obje imaju veliku pobjedu iza sebe te su obje u Top 10. Svi tematski portali su ovo predvidjeli, pa valjda ima nekog smisla.

Beneil Dariush
Idući protivnik: Al Iaquinta

13. i 14. na službenoj ljestvici, Dariush s 5-1 u UFC-u i četiri pobjede u nizu, Iaquinta na 7-2 te također četiri pobjede u nizu. Oba su imali podosta gust raspored te će uzeti kratki odmor, ali nakon toga nema razloga da se ova borba ne dogodi. Napad na Top 10 izuzetno guste lake divizije.

Ovince St. Preux
Idući protivnik: Jimi Manuwa

Ovince je sedmi, Jimi je osmi, Ovince je na 6-1 u UFC-u i sve je pobjede ostvario prekidom, Jimi je na 4-1 i tri pobjede prekidom. Obojica dolaze iza pobjede, a svi borci koji su ispred njih su zauzeti, odnosno imaju ugovorenu borbu. Sve je jasno!

Aljamain Sterling
Idući protivnik: Bryan Caraway

Mladi Sterling bez pardona prolazi kroz protivnike i napada vrh bantam divizije, a tamo ga čekaju pravi ispiti, od kojih bi prvi trebao biti Bryan Caraway. Bilo bi zanimljivo vidjeti što momak iz Serra-Longo tima može protiv ponajboljeg grapplera ove divizije. Također, nalaze se na devetom i desetom mjestu poretka, što itekako daje dodatni smisao ovoj borbi.

Tim Means
Idući protivnik: Sergio Moraes

Upariti borce koji su ostvarili pobjede u razmaku tjedan dana možda je i najlakše. A kad su tako sličnih skorova i reputacija kao ova dvojica, to je potpuno realno. Means na četiri u nizu, Moraes na tri, vrhunski stand up, protiv BJJ-a svjetske klase. Let's roll!

Odabrao: Mario Katušić
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI