FS anketa: “Treba li UFC potpisati ugovor s Nickom Newellom – borcem s fizičkim hendikepom?”

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.03.2018 13:17h Autor:

Screenshot – Nick Newell

Skoro tri godine se nije raspravljalo o ovoj temi, a onda je trebao samo jedan nastup da se stvar ponovno aktualizira. I to u mnogo većem obujmu nego ranije. Radi se o poznatom MMA borcu s fizičkim hendikepom Nicku Newellu i pitanju “treba li za njega biti mjesta u UFC-u?”.

Upravo to pitanje intrigira borilačku javnost, analitičare, komentatore i sve ostale aktere MMA svijeta već desetak dana nakon što se Newell uspješno vratio iz borilačke mirovine i ponovno trijumfirao na impresivan način. Nastupio je na LFA 35 priredbi koja se 10. ožujka održala u američkom Houstonu te je za 2 minute i 10 sekundi prve runde prekidom svladao Sonnyja Luquea. To mu je bila 11. pobjeda prekidom u 15 profesionalnih mečeva i šesto gušenje u čemu je postao pravi majstor.

Jedini poraz u karijeri ovog vrlo interesantnog sportaša, koji je rođen bez podlaktice, je došao od strane bivšeg WSOF prvaka, a danas top borca u UFC-ovoj lakoj kategoriji – Justina Gaethjea. Od njega je poražen prekidom (TKO) 2014. godine u dvoboju koji je za ulog imao pojas WSOF prvaka. Sve ostale protivnike do sada je svladao i to vrlo uvjerljivo.

U nedostatku kvalitetne prilike koju nije dobivao upravo radi svog fizičkog hendikepa, Newell se razočarano 2015. godine povukao iz profesionalnoj sporta nakon što je svladao Toma Marcellina na WSOF-u 24. Činilo se da je njegova odluka konačna, no dvije i pol godine kasnije, danas 32-godišnji borac, se odlučio reaktivirati. Je li sada sazrjelo vrijeme za veći angažman? Možda u Bellatoru? Ili u elitnom UFC-u?

Jedno je sigurno, da Newell nema hendikep, već bi odavno bio član neke od elitnih MMA promocija. No, potpisivanje ugovora s ovim borcem bi ujedno značio i velik rizik za njegovog poslodavca. U slučaju neuspjeha, a posebno nekog težeg nokauta ili neugodne ozljede, dežurni kritičari bi se odmah okomili na njegove poslodavce koji su mu dopustili da se bori protiv elite. Doduše, atletske komisije su te koje se bave licenciranjem boraca i u Newellovom bavljenju profesionalnim MMA-jom za sada nisu vidjeli ništa neregularno. Dapače, uvijek je bez ikakvih problema dobivao licencu za natjecanje neovisno o kojoj se američkoj saveznoj državi radilo.

U našoj najnovijoj anketi vas pitamo: “Treba li UFC potpisati ugovor s Nickom Newellom – borcem s fizičkim hendikepom?”

Zahvaljujemo vam na odgovorima koje možete dodatno potkrijepiti komentarom ispod ovog teksta.

Treba li UFC potpisati ugovor s Nickom Newellom - borcem s fizičkim hendikepom?

GLASAJ

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI