FS anketa: Tko će biti sljedeći izazivač Stipe Miočića?

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.09.2017 12:50h Autor:

Stipe Miočić (foto: UFC)

Slično anketno pitanje smo Vam postavili prije nekoliko mjeseci, no tada je situacija bila gotovo upravo suprotna nego što je ona u ovom trenutku. Naime, i dalje je potpuno nejasno tko će biti sljedeći izazivač UFC prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića! Nekoliko imena koja su bila “u pondi” u našoj posljednjoj anketi, sada više nisu u igri. Situacija je danas toliko nejasna i nepredvidiva da smo anketu morali ponoviti!

Naime, Stipe Miočić je nedavno već svladao i Alistaira Overeema i Fabricija Werduma (obojicu nokautima), koji su plasirani kao prvi i drugi na ljestvici izazivača. Ako tome dodate činjenicu da je Werdum u zadnjem meču poražen upravo od Overeema, on gotovo sigurno neće biti sljedeći za “Vatrogasca”. Uostalom, Werduma na UFC-u 216 čeka meč protiv Derricka Lewisa.

Trećeplasirani Velasquez, za kojeg se još jedavno vjerovalo da bi se mogao oporaviti do ove jeseni ili barem do kraja godine, je sam uoči UFC-a 215 priznao da je povratak u 2017. nemoguć, a hoće li se on dogoditi u prvoj polovici 2018. još uvijek ne zna. Toliko Stipe sigurno nije spreman čekati…

Tu je i Junior dos Santos, koji je do sada bio gotovo na samom vrhu liste izazivača, no pad na doping testu ga je koštao micanja s liste najboljih pa niti on nije izgledan protivnik našeg prvaka.

Na četvrtom mjestu je kamerunsko-francuski nokauter Francis Ngannou, koji se trebao boriti upravo protiv Dos Santosa na UFC-u 215. Meč je otkazan zbog već navedenog razloga, a Ngannou nije uspio dobiti drugog protivnika. Logika kaže da je upravo Ngannou u ovoj nezavisnoj situaciji najlogičniji izbor, no pobjede protiv Hamiltona i Arlovskog se čine mnogo premalo da bi netko dobio izazivački status protiv Miočića. UFC je toga svjestan!

Na petom mjestu izazivača je Mark Hunt, no on već ima zakazan meč protiv Marcina Tybure krajem studenog, a ne smije se zaboraviti da ga je Stipe već uvjerljivo pobijedio.

Šestu poziciju drži povratnik iz kratke mirovine Derrick Lewis, za kojeg smo već rekli da ga očekuje meč protiv Fabricija Werduma na UFC-u 216. Sedmi je Rus Volkov, osmi Tybura, deveti Oleinik, a deseti Struve.

Svoj izbor možete dodatno potkrijepiti komentarom ispod članka. Zahvaljujemo na sudjelovanju!

Tko će biti sljedeći izazivač Stipe Miočića?

GLASAJ

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI