FS anketa: Što kažete na novi dizajn UFC pojasa?

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.01.2019 17:52h Autor:

UFC pojas

UFC je nakon mnogo godina odlučio napraviti redizajn svog šampionskog pojasa. Potpuno nanovo dizajnirani pojas su nedavno predstavili javnosti, a Henry Cejudo je dobio čast prvi postati njegov vlasnik nakon što je svladao TJ Dillashawa u meču za titulu.

Naime, za razliku od prakse koja je postojala ranije, sada prvaci više neće dobivati pojaseve pri svakoj pobjedi u borbi za titulu. Nakon što ga osvoji, prvak dobiva svoj pojas na kojeg će biti uneseno njegovo ime i kategorija u kojoj ga je osvojio. Taj pojas automatski postaje njegovo vlasništvo te ga on nakon toga može nadograđivati.

Ranije je svaki UFC prvak za svaku obranu dobio novi pojas, pa su ih neki, poput Demetriousa Johnsona, imali čak desetak u svojoj kolekciji. Ali novi, vrijedniji pojasevi, čiji su dijelovi napravljeni od čistog zlata, bi bili kudikamo veći trošak za UFC.

(VIDEO) UFC predstavio novi šampionski pojas

O samom izgledu je mnogo već rečeno. Na centralnom dijelu pojasa nalazi se osam zastava, koje predstavljaju osam prvih država koje su dale UFC prvaka ili prvakinju. To su SAD, Kanada, Brazil, Nizozemska, Irska, Velika Britanija, Poljska i Bjelorusija. S desne strane nalazi se logo unutar oktogona, a u njegovim kutevima osam novih kamenčića. Naravno, tu će se crveni kamenčići pojaviti ukoliko vlasnik pojasa upiše više od osam uspješnih obrana. Kako sve to izgleda možete provjeriti na stiliziranoj fotografiji ispod videa kojim je pojas predstavljen.

U našoj najnovijoj anketi pitamo za vaše mišljenje. Sviđa li vam se novi UFC pojas ili ne? Svoj odgovor možete dodatno potkrijepiti komentarima ispod članka. Zahvaljujemo vam na sudjelovanju i izdvojenom vremenu.

Što kažete na novi dizajn UFC pojasa?

GLASAJ

Loading ... Loading ...

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI