FS anketa: Što je uzeo Jon Jones?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.02.2018 15:58h Autor:

Jon Jones – Photoshop (Instagram)

Jon Jones se u utorak pojavio na saslušanju u američkom Anaheimu gdje se ispred Atletske komisije Kalifornije morao suočiti s optužbom da je uoči UFC-a 214 varao i upotrebljavao nedozvoljena sredstva. Podsjećamo kako je Jones na dan vaganja predao uzorak za koji se kasnije ispostavilo da je pozitivan na steroid Turinabol zbog čega je meč protiv Cormiera kasnije preinačen u “No Contest”.

Jonesu oduzeta borilačka licenca, suspenzija prepuštena na odluku USADA-i

Komisija je jučer kaznila Jonesa s 205 tisuća dolara, a do daljnjeg mu je i oduzeta borilačka licenca. No, ako ste pomislili da su ovo loše vijesti, radi se tek o početku jer ga najgore čeka na saslušanju ispred USADA-e za koje se još uvijek ne zna kada će biti zakazano. Naime, poznato je da UFC ima ugovor s ovom anti-doping agencijom i upravo će njezin sud biti presudan za Jonesovu budućnost.

Prema onome što je na jučerašnjem saslušanju viđeno, Jonesov tim nije uspio prikupiti nikakav dokaz svoje teorije. A ona glasi da je bivši UFC prvak nehotično, preko kontaminiranih suplemenata, u svoj organizam unio zabranjena sredstva. Dapače, Jones je izgledao potpuno nepripremljeno za saslušanje pa se uspio izlanuti i otkriti da nikada nije pohađao USADA-ine anti-doping seminare, a da su njegovi menadžeri falsificirali dokumentaciju vezanu za iste.

U najnovijoj anketi nas zanima koja je vaša teorija vezana uz Jonesov novi skandal. U javnosti je poznato nekoliko teorija, a mi ćemo ih sada kratko predstaviti. Na vama je da se odlučite za jednu od njih i svoj odgovor potkrijepite dodatnim komentarom ispod teksta.

1. Jones je preko kokaina u tijelo unio Turinabol (pročitaj više>>)

Ovo je teorija koju je javnosti otkrio poznati UFC komentator Joe Rogan. On je, naime, iz insajderskih krugova saznao da je Jones slavio svoj rođendan na kojem je navodno povukao nekoliko linija kokaina. Kako je kokain bio slabe kvalitete te je bio razrijeđen s Kreatinom, u svoj je organizam unio i to sredstvo, koje se inače upotrebljava za poboljšavanje performansi kod vježbanja. A kako se u istim kineskim tvornicama proizvode i steroidi i Kreatin, takvi suplementi iz sumnivih i neprovjerenih izvora su gotovo redovito kontaminirani i zabranjenim steroidima. Upravo to se moglo dogoditi Jonesu.

U prilog ovoj teoriji ide činjenica da je Jones bio pozitivan na dan vaganja (dan prije ulaska u Octagon), a test je pokazao vrlo malu količinu zabranjene supstance. Kada su ga ponovno testirali nakon meča, Jones je bio čist.
Dodatan argument koji također ide u prilog ovoj teoriji jest da Jonesovi ljudi nisu uspjeli naći “kontaminirani suplement” i predočiti ga Komisiji. Ili bolje rečeno, nisu im mogli reći da je Jones šmrkao kokain!

2. Jones je svjesno varao, a steroid je uzeo od dizača utega (pročitaj više>>)

Ovu teoriju je javnosti predočio prije nekoliko mjeseci bivši UFC-ovac Brendan Schaub. Njegov izvor, čije ime nije htio otkriti, za to ima vrlo logično i stručno objašnjenje jer je i sam dizač utega. Oni, kako je otkrio, zlouporabljavaju steroide upravo na način na koji je to učinio Jones. Prema njemu bivši UFC prvak nije originalno uzeo sporni Turinabol, nego je namjeravao uzeti jednu drugu supstancu – Mibolerone! Radi se o dopingu koji se mikrodozira i zato iz tijela nestaje unutar par sati. Negovi metabolite je gotovo nemoguće otkriti. Kod nekih drugih dopinga metaboliti ostaju prisutni još mjesecima, ovdje to nije slučaj i zato se Jones odlučio upotrijebiti ovaj doping netom prije nastupa na UFC-u 214.

Oni koji dobiju MIB od lošeg izvora, uvijek na koncu padnu na doping testu radi drugih suspstanci kojima je njihova kontaminirana. Jonesov MIB je bio kontaminiran Turinabolom i to ga je, prema Schaubu, “koštalo glave”.

3. Jones je zaista uzeo kontaminirane suplemente

Aljkav i nepažljiv kakav jest, Jones je u utorak priznao da nikada nije pohađao anti-doping seminare koje za UFC borce organizira USADA. Također je poznato da nikada nije testirao suplemente koje uzima, ali i da pritom nije bio pažljiv. Uostalom već je jednom služio suspenziju radi korištenja pilula za impotenciju koje su također bile kontaminirane nedozvoljenim supstancama.

Ono što ovu teoriju malo potkopava jest činjenica da je Jonesov tim mjesecima pokušavao pronaći kontaminirani suplement, no nisu uspjeli. Što svakako ne bi trebalo biti preteško, ako se Jones uspio samo sjetiti što je koristio tih dana.

Koja je vaša teorija u slučaju Jona Jonesa?

GLASAJ

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI