FS anketa: Po čemu ćete najviše pamtiti karijeru Dana Hendersona?

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.10.2016 13:29h Autor:

Dan Henderson (Facebook)

Ovog vikenda smo u Manchesteru imali priliku svjedočiti posljednjem nastupu legendarnog Dana Hendersona. 46-godišnji Amerikanac je imao veliku želju ispisati jednu prekrasnu priču te napustiti borbe s prestižnim pojasom oko struka, no u ostvarenju tog cilja mu se ispriječio aktualni prvak srednje kategorije Michael Bisping.

Bio je Hendo jako blizu pobjede, u čak dva navrata je ubojitom ‘H-bombom’ srušio Bispinga, no ovaj je pokazao prave odlike i srce prvaka te se oba puta vraćao iz teških situacija. Dan je tako u konačnici karijeru završio s porazom, ali porazom koji je još jednom pokazao o kakvom je borcu i legendi riječ.

Bez obzira na ishod ovog meča, Hendersonovu bogatu karijeru ćemo pamtiti po mnogočemu. Osvajao je ovaj istinski velikan Pride titule i to u čak dvije različite kategorije, velteru (tada -83kg) i srednjoj (tada -93kg). Držao je Hendo te naslove istovremeno, što ga čini jedinim borcem u povijesti kojem je to pošlo za rukom u nekoj elitnoj promociji.

Također, u ožujku 2011. godine je osvojio Strikeforceov pojas što ga čini posljednjim vladarom te Strikeforceove kategorije. Njegova UFC karijera je imala uspona i padova, ali ju je zato obilježio brojnim ratovima i brutalnim finišima koji su nerijetko nepokretnima na podu ostavljali njegove protivnike.

Sada vas, u najnovijoj Fight Site anketi, pitamo po čemu ćete najviše pamtiti karijeru velikog Dana Hendersona?

Zahvaljujemo se na glasovima koje možete dodatno potkrijepiti komentarom ispod teksta.

Po čemu ćete najviše pamtiti karijeru Dana Hendersona?
  • Po svemu navedenom. x 542 puta45%
  • Po H-bombama x 521 puta43%
  • Po tome što je kao najstariji borac na rosteru (46) napao UFC-ov pojas. x 80 puta7%
  • Istovremeno je držao Pride titule u dvije kategorije. x 54 puta4%
  • Bio je posljednji prvak Strikeforceove poluteške kategorije. x 6 puta0%

Ukupno glasano: 1.203 puta

Loading ... Loading ...

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI