FS anketa: Je li UFC trebao suspendirati Jonesa?

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2015 12:45h Autor:

Ilustracija

Kokainska afera UFC-ovog prvaka Jona Jonesa šokirala je svijet. Ne samo jer se radi o velikom skandalu jednog sportaša, nego i zato što je "Bones" trebao biti UFC-ov savršeni maneken kojim su se htjeli probiti na "main stream" tržište Amerike.

No, da će to biti nemoguće bilo je jasno kada je pijani Jones smrskao svog novog Bentleyja vraćajući se iz noćnog provoda. Dugo vremena se već špekulira da je Jones "noćna ptica" koja voli "zaviriti u čašu" kada izlazi vikendom u partijanje, a očito da mu niti žešće stvari nisu strane.

Ipak, UFC nije suspendirao svog šampiona, nego je, dapače, čitavu stvar gurnuo pod tepih dok se nije odigrao dugo najavljivani UFC 182. Ruku na srce za to nisu imali pravih osnova jer je kokain na listi droga koje se mogu rekreativno koristiti izvan samog meča. Koliko god nelogičan ovaj podatak jest, on je takav i White je u pravu kada kaže da čisto pravno govoreći nisu imali alate protiv Jonesa. No, postoji i druga strana medalje, ona moralna, koja sigurno govori da nije u redu pribijati borce "na križ" zbog pušenja trave, a podržavati druge koji idu na liječenje zbog ovisnosti o kokainu. Neovisno o tome što vam ovi drugi donose novac. Stoga, neki smatraju da je UFC morao osuditi i suspendirati svog prvaka na temelju moralne odgovornosti.

U tom smjeru ide i naše novo anketno pitanje. Hvala vam na odgovorima na prošlu anketu koja je skupila gotovo 3000 glasova!

[anketa=187]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI