Frankie Edgar: Želim moći unucima govoriti kako sam se borio protiv McGregora

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.12.2018 11:36h Autor:

Frankie Edgar s obitelji i Conor McGregor

Frankie Edgar trenutno je glavna opcija za idućeg protivnika Maxa Hollowaya. No, ukoliko Holloway bude imao drugačije planove, Frankie bi volio kada bi se mogla ispuniti njegova sada već dugogodišnja želja.

Nakon što je Max Holloway savladao Briana Ortegu, odmah se počelo postavljati pitanje tko je idući za “Blesseda”, koji je tu borbu jednostavno impresionirao svakoga tko ju je imao priliku popratiti. Po mnogima bi to trebao biti Frankie Edgar, a za to postoji više razloga. To je i on sam otkrio novinaru TMZ-a, s kojim je razgovarao.

“Nadam se da će Max Holloway ostati u perolakoj kategoriji i da ćemo se boriti. To je ono što ima najviše smisla, ja sam po ljestvici idući na redu, a to smo već trebali ranije odraditi. Onda sam to prokockao, ali vratio sam se pobjedom i sada je vrijeme da to odradimo”, rekao je Frankie, koji je bio prvak lake kategorije, dok se za pojas perolake dva puta neuspješno borio.

Iako po obranama titule još nije niti blizu Joseu Aldu, koji je titulu obranio sedam puta, a spomenuta dva puta je savladao Edgara, Hollowaya već mnogi nazivaju najboljim borcem u povijesti kategorije. Za komentar toga upitan je i njegov potencijalni protivnik.

“Max je zvijer i pravi je prvak. Meni je 37 godina, ali osjećam se kao da i dalje napredujem. Mnogi govore kako se Max nije borio protiv nekoga kao što sam ja i kako se ta borba treba održati. Ja svakako mogu ponuditi neke stvari kakve Brian Ortega nije mogao. On je svakako trenutno najbolji borac u ovoj kategoriji, možda i najbolji koji se ikad borio u njoj. Upravo to je još jedan razlog zašto se želim boriti protiv njega, jer u ovaj sport sam i ušao da bih se natjecao s najboljima.”

A što ukoliko se ne bude borio protiv Maxa, odnosno ukoliko se ovaj odluči na izlet u laku kategoriju ili nešto slično tome? Frankie je otkrio kako postoji još nešto čemu je bio blizu, ali do čega nije došao.

“Ukoliko se ne borim za pojas perolake kategorije, želim se boriti protiv Conora McGregora. To je također borba koja se davno trebala dogoditi. Conor mi je svakako druga opcija i otišao bih u laku kategoriju boriti se protiv njega. On je najpopularniji borac moje ere i želim mojoj djeci i unucima moći pričati o tome kako sam se borio protiv Conora McGregora.”

To je borba koju smo i mi dugo vremena htjeli vidjeti, no gledajući trenutno stanje njihovih karijera i divizija u kojima nastupaju, nismo sigurno da bi UFC, a pogotovo McGregor imali interesa za to. Oni pravi fanovi bi svakako tako nešto vrlo glasno pozdravili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI