Frankie Edgar ponovno je prvi na listi izazivača u perolakoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.05.2018 19:53h Autor:

Frankie Edgar

Od predsjednika UFC-a, Dane Whitea, došla je potvrda kako je Frankie Edgar ponovno službeno prvi izazivač perolake kategorije te da će se boriti protiv pobjednika borbe Maxa Hollowaya i Briana Ortege, ali da isto tako treba biti spreman uskočiti ako netko od njih dvojice bude prisiljen otkazati nastup.

Edgar je zapravo bez svoje borbe za titulu ostao prije svega zahvaljujući svojoj hrabrosti. Imao je ugovorenu borbu protiv Maxa Hollowaya za UFC 222 event. Ipak, nakon ozljede Hollowaya ostao je u nedoumici što učiniti, a on je odlučio prihvatiti boriti se protiv Briana Ortege, čime je svoju borbu za titulu stavio na kocku. To mu se nije isplatilo, budući da je poražen i to po prvi put u karijeri prekidom, no dugoročno mu se isplatilo to što je već idući mjesec odlučio vratiti se. 21. travnja dominantno je pobijedio Cuba Swansona i pokazao kako je i dalje tu gdje mu je mjesto.

Njegova odluka da ostane na spomenutom eventu također je pozitivno djelovala na čelnike UFC-a, koji su s Frankiem uvijek gajili jedan dobar odnos. Tako ne treba čuditi da oni njega ponovno vide tamo gdje je bio prije borbe protiv Ortege.

“Ukoliko pogledate situaciju Frankiea Edgara, taj čovjek rangiran je na trećem mjestu u svijetu. On je još uvijek tu, a znate kakve se stvari događaju u ovom poslu. Ortega je preuzeo njegovo mjesto, no ukoliko se išta dogodi njemu ili Maxu, a Frankie ostane u formi, on apsolutno može istog trenutka uskočiti u borbu za titulu. A Frankie je pokazao kakav je borac kada se borio protiv Ortege. To rade pravi borci i pravi prvaci, oni koji su uvjereni da su najbolji na svijetu”, rekao je Dana White u UFC Unfiltered Podcastu, a onda je još usporedio situaciju kod nekih drugih boraca:

“Ovo više nije kao u starim danima, kada je borcima bilo bitno samo da se bore. Danas je drugačiji svijet, gdje će neki radije čekati jer imaju novac koji im to dozvoljava. Zato ja posebno cijenim tipove kao što je Frankie i zato ga ljudi vole. Odlučio je ostati i boriti se, iako mu nitko nije rekao da to treba napraviti. To je Frankie Edgar.”

Holloway i Ortega bore se na UFC 226 eventu, 7. srpnja, a čini se kako Edgar ovog puta ipak neće prihvaćati još neku borbu u međuvremenu, nego će sada čekati tu borbu za titulu koju je svakako zaslužio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI