Frankie Edgar o Pennu, Conoru i novom napadu na naslov prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.06.2014 21:47h Autor:

Frankie Edgar

Još nas samo nešto više od dva tjedna dijeli do treće borbe Frankiea Edgara i BJ-a Penna, dva bivša UFC-ova prvaka u lakoj kategoriji i velikih rivala. Što o toj borbi, kao i o nekim budućim izazovima govori Edgar, pročitajte u ovom tekstu.

Frankie Edgar je dva puta savladao BJ-a Penna, a kada je Penn preko Dane Whitea zatražio treću priliku, Edgar je borbu prihvatio, kao i priliku da budu suprotstavljeni treneri u "The Ultimate Fighter" showu. Edgar i Penn su kroz show bili u jako dobrim odnosima, a i Penn je već nekoliko puta potvrdio da između njih postoji samo zdravi rivalitet. 

"Između nas nema neke zle krvi niti trash talka. Mi smo dva momka koji imaju veliki respekt jedan prema drugom i dva borca koja žele istu stvar. Čast mi je bilo boriti se dva puta s njim, čast će mi biti i treći put, kao što mi je čast bila biti trener u Ultimate Fighteru zajedno s njim", rekao je Edgar o situaciji između njega i Penna.

Nakon što su prošla dva puta sastali u lakoj kategoriji, ovog puta će BJ Penn prvi put nastupiti u perolakoj kategoriji, u koju se Edgar spustio početkom prošle godine. "Penn je prihvatio ovu borbu. To je jednostavno njegova priroda, on je osoba koja se voli natjecati, a i bole ga oni porazi od mene i želi probati još jednom. No, imam i ja svoju motivaciju, ja želim ponovno napasti naslov prvaka, a ako to želim moram pobijediti u svim borbama koje su ispred mene. Isto tako, nakon što sam ga dva puta pobijedio, ne bih volio da iz treće borbe odem s porazom", kaže Frankie.

Među potencijalnim budućim protivnicima spominje se i nezaobilazni Conor McGregor. O njemu je rekao: "Ako on dođe do pozicije u kojoj bi smo se trebali susresti, ja sam za. Mislim kako je on vrlo dobar borac, ima veliki potencijal, a i zna se jako dobro promovirati, komunicirati s medijima i graditi si ime. Ima sve što je potrebno za vrhunskog borca."

Frankie je iznio i priču o tome tko mu je trebao biti prvotno planirani suprotstavljeni trener: "Govorilo se da bi smo suprotstavljeni treneri trebali biti Uriah Faber i ja. No, on je bio u bantamu, ja u peru, a niti jedan nismo imali namjeru otići u drugu kategoriju. Za vrijeme tih pregovora, ponudio se BJ Penn i tako je došlo do tog dogovorio. No, potencijalna borba protiv Uriah Fabera me zanima, on je legenda ovog sporta i jedan od najboljih boraca u lakim kategorijama. Ukoliko odluči doći u moju kategoriju, s radosti bih prihvatio tu borbu, jer sigurno bi bila vrhunska."

Za kraj je dodao kad vidi svoju novu priliku za napad na naslov prvaka. "Možda ne odmah nakon borbe protiv Penna, no vjerujem kako bih mogao nakon još jedne pobjede dobiti novu priliku za napad na naslov. Jose Aldo ili Chad Mendes? Nije bitno, oba su sjajni borbi", rekao je Frankie za kraj.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI