Frankie Edgar o brzom povratku: Bez brige, znam zašto to radim

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.03.2018 00:27h Autor:

Frankie Edgar

Mnogi smatraju kako je Frankie Edgar napravio veliku grešku prihvaćanjem nove borbe samo mjesec i pol nakon što je nokautiran prvi puta u karijeri. No, on na to ne gleda na taj način i kaže da je svjestan u što se upušta.

Edgar će 21. travnja ponovno ući u kavez u Atlantic Cityu, gdje će odraditi borbu protiv Cuba Swansona. U pitanju je revanš borbe koju je Frankie dobio u studenom 2014. godine i mnogima je također čudno što je prihvatio tu borbu. Iako, on otkriva da razlog zašto se odlučio na to nema nikakve veze s imenom protivnika, nego su u pitanju neki drugi faktori koji su doveli do tako brzog povratka u kavez.

“Ja sam već sada uzbuđen oko te borbe. Konstantno dobivam zabrinute komentare i razumijem zašto mislite da sam odlučio prerano prihvatiti ovu borbu. Očekivao sam tako nešto čim sam prihvatio, no osjećam se dobro i uvjeriti ću vas da ste u krivu. Znam zašto ovo činim i ne morate se brinuti. Ja sam taj koji riskira, ali treba mi to da zaboravim na posljednji poraz. Ne mogu ga nikako izbrisati, no mogu se pobrinuti da se ne osjećam tako loše kao što se osjećam sada. Treba mi nešto pozitivno na što ću se fokusirati i zato sam prihvatio borbu”, rekao je 36-godišnji bivši prvak lake i dvostruki izazivač perolake kategorije UFC-a.

Objasnio je što se zapravo dogodilo u borbi protiv Ortege i otkrio je kako se sjeća apsolutno svakog detalja. Misli da je možda bio sposoban nastaviti borbu, no ne zamjerava sucu što je smatrao kako je borba gotova.

“Sjećam se svega što se dogodilo jer niti u jednom trenutku nisam bio u nesvijesti. Čak i dok sam padao na pod, kroz glavu mi je prolazilo kako imam malo vremena da se oporavim i da moram pokušati doći k sebi. No, očito je jako dobro kapitalizirao onaj aperkat. I kada sam pao te je sudac prekinuo i došao do mene, govorio sam mu kako sad dobro. Možda i nisam bio, ne prigovaram za prekid i znam zašto je sudac to učinio. No, bio sam u potpunosti svjestan svega i to sam u tom trenutku pokušavao dokazati sucu. Na kraju smo vidjeli da mi je trebalo malo pomoći da bih se ustao, no nisam bio van borbe. Čak nisam niti imao glavobolju kasnije u hotelu.”

Nešto je rekao i o udarcima koji su doveli do njegovog prvog poraza prekidom u karijeri. Sve je započeo lakat koji ga je uzdrmao, a završio aperkat koji ga je poslao na pod.

“Jednostavno nisam osjetio da dolazi, to najbolje objašnjava ono što se dogodilo. Mnogi misle da je ovo najjače što me itko ikad udario, no nije uvijek stvar u snazi udarca. Onaj koji te uzdrma je udarac koji bi dođe neočekivano. Tako se meni dogodilo s laktom koji je zapravo sve započeo. To se jednostavno dogodi, takve stvari viđate na svakom borilačkom eventu. Naravno da je sranje što mi se tako što dogodilo i što sam morao svojoj djeci objašnjavati što je bilo. Nisam sretan, ali dogodilo i ja ne mogu ništa protiv toga.”

Frankie je sada prihvatio borbu 21. travnja, nakon čega bi mu vjerojatno bilo pametno, neovisno o ishodu, da ipak uzme jedno vrijeme odmora te se vrati u potpunosti oporavljen i spreman za nove izazove.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI