Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Frankie Edgar: Nisam siguran da će se McGregor ikad više boriti u perolakoj kategoriji | Fight Site

Frankie Edgar: Nisam siguran da će se McGregor ikad više boriti u perolakoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.04.2016 18:03h Autor:

Frankie Edgar

Frankie Edgar nije imao izbora nego prihvatiti borbu za privremenog prvaka perolake kategorije protiv Josea Alda, a za Conora McGregora iskreno sumnja da će se ikad i vratiti u kategoriju do 66 kilograma.

Edgar je zapravo dobio revanš kojem se dugo nadao, odnosno sve do prosinca prošle godine, kad je Josea Alda s trona srušio Conor McGregor. Nišan je nakon toga usmjerio na Irca, ozbiljno ga prozivao, ali s druge strane nije bilo odgovora, posebno nakon UFC 196.

“Inače je tako brz na jeziku, a meni nikad na ništa nije odgovorio. Odmah prema tome sam znao da ne namjerava boriti se protiv mene nego da želi revanš protiv Natea Diaza”, prokomentirao je Frankiea Conora. A istina je da je možda i jedini borac kojem Notorious nikad nije uputio apsolutno nikakvu izjavu.

Borba protiv Alda došla je prilično iznenada i iznenađujuće, budući da se očekivalo kako bi se jedan od njih dvojice trebao boriti protiv McGregora. Kad je ponuda došla, Frankie, kojem je Dana White zimus rekao da može dobiti što god želi, nije imao izbora.

“Čuo sam neke špekulacije već ranije o tome, no Dana me je nazvao prije dva dana i ponudio mi borbu. Moja reakcija je bila takva da sam pristao, što sam drugo uostalom mogao napraviti?”

Privremeni prvak zapravo je titula koja to nije, a toga je on i svjestan. No zadovoljan je jer zna što bi pobjeda i taj pojas trebali donijeti.

“Zovimo to pojasom za prvog izazivača, budući da je to ono što je. No, igrat ću tu igru, napravili su to i za Conora, pa ako ja moram igrati tu igru i glumiti Conora da bih došao do borbe protiv njega, to mi je u redu.”

Ipak, McGregor je fokusiran na revanš protiv Natea Diaza, a zanimljivo je kako je zatražio da ta borba ponovno bude u velter kategoriji, kojoj prirodnije nekad ipak pripada Diaz. Edgar je prognozirao ishod.

“Mislim da će Conor biti malo rezerviraniji nego u prvoj borbi, no očekujem sličan ishod kao što se dogodilo i prvi put. To bi ga moglo vratiti u perolaku kategoriju.”

“No nisam siguran i ne vjerujem da će se to tako brzo dogoditi. Posebno ako pobijedi Diaza, onda sam siguran da se neće vratiti, pitanje je hoće li se onda ikad vratiti u ovu kategoriju.”

Borbu Frankie svejedno želi, no glavno mu je uzeti pojas. Uostalom, upravo on bi mu mogao donijeti i tu financijski kvalitetnu borbu koju želi, ali koju želi vidjeti i većina MMA javnosti.

“Moja glavna preokupacija je postati prvak. I sad tu imamo situaciju gdje ja mogu postati prvak dvije divizije, ono što on želi. Naravno, želim se boriti i protiv njega, ali prije svega iz financijskih razloga, da dođem i ja do te velike love. Tko zna, možda ću ga morati vijati do veltera da bih došao do te borbe, no spreman sam. Posebno budem li vlasnik pojasa koji on nikad nije branio.”

Puno više će se znati nakon UFC 200. No, činjenica je kako je Conor McGregor malo zašutio. Bit će zanimljivo pratiti njegovo ponašanje kako se UFC 200 bude bližio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI