Frankie Edgar: Navijat ću za Alda, želim biti prvi koji će mu oduzeti pojas

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.05.2015 12:12h Autor:

Frankie Edgar

Još jedna uvjerljiva pobjeda učvrstila je poziciju Frankie Edgara kao prvog na listi izazivača u perolakoj kategoriji. Uvjeren je kako mu sad napad na titulu ne može izbjeći, a u toj borbi bi htio odradio revanš protiv Jose Alda.

Nije Uriah Faber bio nimalo lak protivnik Frankieu Edgaru, ali je bio protivnik koji je kvalitetno testirao njegov 'cardio', odnosno kondiciju i mogućnost držanja tempa borbe. Edgar je još jednom dokazao kako mu po tom kriteriju vjerojatno nema ravnog, ali je i za svog protivnika ima samo riječi hvale.

"Znao sam da će krenuti snažno, pa sam iz tog razloga je morao krenuti još snažnije, pogađati kombinacije te braniti rušenja. On je možda taktički najkvalitetniji borac s kojim sam se do sad susreo i znao sam da mu ne smijem dozvoliti da dovede borbu tamo gdje mu odgovara. Morao sam paziti na to da držim tempo borbe onakvim kakav meni odgovara", prokomentirao je "The Answer" ono što mu je donijelo pobjedu.

Do pobjede nije došao prekidom, a čini se kako je jedino to nedostajalo za savršen dojam nakon borbe. Žao mu je zbog toga, ali misli kako je imao protivnika koji to nije dozvolio: "Naravno da sam ga želio završiti, no to je puno teže nego što se možda čini kad to najavljuješ. Kompletan je i taktički odličan borac, koji je cijelu borbu znao što raditi. Na kraju sam ga savladao onako kako sam mogao i sad sam spreman za idući korak, borbu za titulu."

I prije ove borbe je bio prvi na ljestvici izazivača, ali svejedno je prihvatio ovaj nastup na Filipinima, budući da je borba Alda i McGregora tek u srpnju. Sad će čekati tu borbu, a već imao želju za protivnika, odnosno zna za koga će navijati 11. srpnja u Las Vegasu.

"Mislim kako sam borbu za titulu osigurao već prošlim nastupom, ovdje sam došao nastupiti za sebe i za fanove. Nije mi bitno tko će držati titulu, želim se boriti s njim, no navijat ću za Jose Alda, jer biti prvi koji mu je oteo pojas bi ipak bili nešto posebno", Frankieva je želja.

Na kraju je odgovorio na pitanje koje sve zanima. Da li je bilo kakvog kontakta između njega i vrha UFC-a, kad je u pitanju borba za titulu. "Nitko još nije sa mnom razgovarao o tome. Nadao sam se da će Dana biti ovdje pa da ću mu se moći direktno obratiti nakon borbe ili da ga možda otmem, no čini se da ću ga ipak morati nazvati kad se vratim kući", uz osmjeh je najavio jako dobro raspoloženi Frankie.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI