Frankie Edgar: Još uvijek nisam dostigao vrhunac i ostvario sve što mogu

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.05.2015 23:26h Autor:

Frankie Edgar

Iako iza sebe ima naslov UFC-ov prvaka u lakoj kategorije te je rekorder po bonusima za borbu večeri, Frankie Edgar misli kako još uvijek nije postigao sve što je mogu, odnosno da je tek sad u svojim najboljim godinama.

Dok čeka priliku da po drugi put napadne UFC titulu u perolakoj kategoriji, Frankie Edgar će nastupiti u borbi protiv Uriaha Fabera, ove subote na Filipinima. Zanimljivo, borba će se održati u Frankievoj kategoriji, perolakoj, u koju se njegov protivnik vraća nakon punih pet godina. Frankie je bio prvak u lakoj, ali sve se čini kako u kategoriji, koja mu visinom potpuno odgovara, izgleda još bolje.

"Motivira me što u svojim najboljim godinama nastupam u kategoriji koja mi najbolje odgovara. A ne vidim neku moju prednost što će se borba održati u peru, pošto smo jednake visine. Čak sam uvjeren da i hodamo s podjednakom kilažom, tako da će ovo biti potpuno u redu", rekao je Edgar te objasnio zašto će se borba održati u peru.

Iako iza sebe ima 23 profesionalne borbe, od čega je čak 17 u UFC-u, Edgar s 33 godine ne misli stati. UFC-ov rekorder po broju nastupa u borbi večeri (sedam, jednako kao i Diego Sanchez) misli kako je zapravo tek na pola puta i da najbolje tek dolazi. To je potvrdio riječima:

"Osvojio sam titulu prvaka i time sam ispunio jedan cilj. No, još uvijek imam  osjećaj da rastem te još uvijek mislim kako nisam dostigao svoj vrhunac, odnosno da još nisam ostvario sve što mogu i siguran sam da ću to uspjeti."

Zanimljivo, iako ima sedam poraza u karijeri, Uriah Faber nikad nije poražen u borbi koja nije bila za titulu prvaka. Edgar je upitan gdje vidi svoju šansu i što bi ga moglo dovesti do pobjede.

"Moj put do uspjeha nalazi se u konstantnom presingu i guranju prema naprijed. No, mislim kako je razlog što sam toliko dobar ona neka želja, mislim da u sebi imam veću želju za pobjedom od svih drugih boraca te me to uvijek stavlja u prvi plan i zaslužno je za sve moje uspjehe", rekao je na kraju "The Answer", koji bi pobjedom trebao osigurati svoje mjesto u kavezu, protiv pobjednika borbe Aldo vs. McGregor.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI