Frank Mir više nije UFC borac

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.07.2017 10:59h Autor:

Frank Mir

Nakon 16 godina provedenih u elitnoj svjetskoj MMA organizaciji, Frank Mir je ovih dana postao slobodan borac. Naime, američki mediji javljaju kako je bivši UFC prvak napokon dobio “papire” i može se boriti i izvan Octagona.

Podsjećamo, Mir je već duže vrijeme izvan stroja radi suspenzije zarađene zbog pada na doping testu. Iako je pokušao nagovoriti UFC da mu daju odriješene ruke i oslobode ga ugovora kako bi se mogao boriti u zemljama izvan dosega USADA-e, UFC do sada nije želio uslišiti njegove želje.

“Sada i službeno više nisam dio UFC-a. Napokon sam dobio poništenje ugovora i to je sada službeno. Ima nekih sitnica koje smo morali dogovoriti. S obzirom da USADA nema ingerencije izvan SAD-a, znali su da bih se mogao boriti negdje drugdje ukoliko dobijem poništenje ugovora. Na kraju smo se dogovorili da neću nastupati sve do travnja iduće godine kada bi mi ionako istekla suspenzija. U biti su htjeli da ne odjebem USADA-u”, napisao je Mir na svom službenom Twitteru.

Mir je praktički čitavu karijeru proveo u UFC-u gdje je sakupio čak 27 mečeva s uspjehom od 16 pobjeda i 11 poraza. 2004. je bio UFC prvak, a 2008. je osvojio i privremeni naslov. U posljednjih osam nastupa, od 2012. pa sve do konačne suspenzije, Mir je ubilježio za njega vrlo loših 2-6. Suspendiran je zbog supstance “turinabola” na koju je bio pozitivan na nasumičnom testiranju izvan natjecanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI