Frank Mir usporedio svoj slučaj s Jonesovim: Rekli su mi da Turinabol ostaje samo par mjeseci…

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.12.2018 18:09h Autor:

Frank Mir

Vrlo zanimljivu usporedbu svoje situacije s onom Jona Jonesa dao je Frank Mir. On je također pao na turinabol, što je rezultiralo njegovim odlaskom iz UFC-a, no u njegovom slučaju je cijeli pristup bio drugačiji, kao i ono što su mu iz USADA-e tim putem rekli po pitanju same supstance i načina na koji se mogla naći u njegovom tijelu.

Frank Mir bio je pozitivan na testu koji je napravljen dan nakon njegove posljednje UFC borbe, u kojoj je poražen od Marka Hunta. Kako USADA nikada u početku nije otkrivala ništa o supstanci na koje su borci pozitivni, nismo znali što je točno bilo s Mirom. Kasnije je isti pokušavao ispriku pronaći kroz meso klokana koje je konzumirao u Australiji. Na kraju je Mir bio pozitivan i na drugom napravljenom testu te je na kraju otpušten iz UFC-a. Ipak, nakon današnje situacije s Jonom Jonesom, bio je motiviran putem Facebooka progovoriti o svom slučaju.

Mir je otkrio kako je on bio pozitivan upravo na istu supstancu kao Jones te da je USADA prema njemu imala potpuno drugačiji pristup. Njegov status prenosimo u cijelosti.

“U proljeće 2016. godine, dok su predstavnici USADA-e sjedili u mojoj kuhinji u Las Vegasu, govorili su mi kako je Turinabol metobolit na koji sam bio pozitivan te kako je mogao biti unesen samo unutar posljednjih par mjeseci. Odmah sam izricao svoju nevinost. Nikada u svojoj karijeri nisam pao na doping i pitao sam možemo li se vratiti par mjeseci u nazad i testirati suplemente koje sam uzimao u to vrijeme, no rekli su kako je to nemoguće i nepotrebno. Tvrdili su mi kako postoji samo taj period od par mjeseci i kako je to jedino razdoblje u kojem sam tako nešto mogao unijeti. 

Sada, nešto više od dvije godine kasnije, Jon Jones je pozitivan na istu zabranjenu supstancu, a USADA se postavila tako da su rekli kako u pitanju ne može biti nešto novo, nego nešto što je ostalo od ranije i što zauvijek može ostati u njegovom organizmu. Osim toga, odjednom govore kako je to nešto što su primijetili u još nekim slučajevima.

Postoje samo dva moguća razloga za ovakvu promjenu mišljenja, odnosno stava USADA-e. Ili imaju poseban pristup Jonu Jonesu ili sada preispituju pravila svoje vlastite znanosti. Koji god slučaj od ta dva bio u igri, to mene i mnoge druge borce, čije su karijere doživjele podjednaku štetu, ostavlja u razmišljanju što to govori o USADA-i, njihovoj dosljednosti i pouzdanosti njihovih testova. Nažalost, moj se slučaj dogodio u vrijeme dok nije postojalo ovolike sumnje i kritike po pitanju partnerstva USADA-e i UFC-a.”

Ukoliko se dobro sjećate, Jonesu je nakon prvog pada također rečeno kako je Turinabol supstanca koja se uzima ukoliko želite brzi efekt, da ista ima brzo djelovanje te da kratko ostaje u tijelu. Uostalom, sami smo istražili što je to te smo o istom napisali tekst. Ipak, čini se kako su se neke stvari odjednom promijenile. Ili je u pitanju Jon Jones? Novac? Hm, nećemo donosi zaključke, svoj stav stvorite sami.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI