Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Frank Mir tuži USADA-u! | Fight Site

Frank Mir tuži USADA-u!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.03.2019 11:42h Autor:

Frank Mir

Nije bitno je li netko kriv ili nije, bitno je o kome se radi! Nažalost, uvijek će biti privilegiranih u svim segmentima društva, a elitna svjetska MMA promocija Ultimate Fighting Championship (UFC) je dobar primjer takve prakse.

I dok im je Jones bio dovoljno bitan da ga amnestiraju pozitivnih doping testova i sve to objasne nedostatkom relevantnog znanja da bi ga mogli suspendirati na temelju dugoročnih metabolita, u istoj takvoj situaciji, kada se radilo o bivšem prvaku Franku Miru, učinili su upravo suprotno. I sada bi im se to moglo obiti o glavu!

O čemu se radi?

Frank Mir je, podsjećamo, pao na iste metabolite oralnog Turinabola kao i Jon Jones. No, umjesto amnestije, njemu je USADA prilijepila 2 godine suspenzije, a taman kada se trebao vratiti se u borilište dobio je otkaz u elitnoj promociji. Zašto Miru tada nije priznat “pulsirajući” efekt Turinabola? Odgovor leži u činjenici da se radi o veteranu koji je daleko od svojih najboljih dana i kao takav je nebitan Dani Whiteu, UFC-u i u konačnici USADA-i.

“Mislim da ne bi smio postojati test, koji oni koji ga provode ne razumiju, a može ti skratiti karijeru za dvije ili četiri godine. Želim poduzeti pravne radnje protiv USADA-e radi njihovog stava u mom slučaju, a do tog stava su došli bez da su poznavali činjenice i kako test funkcionira”, izjavio je Frank Mir u posljednjem intervjuu najavivši tužbu protiv agencije koja je unajmljena od strane UFC-a.

“Gledajte, oni su znanstvenici, oni su ti koji provode testove. Pa onda bi trebali znati što koriste i kako to funkcionira. A za druge testove znam da znaju kako funkcioniraju, ali za ovaj specifični ne. Svi drugi testovi su bili proučavani, znanstveno dokazani, dokazani u praksi. Ovaj ne!”, zaključio je bivši UFC prvak u teškoj kategoriji.

Nakon odlaska iz UFC-a, Mir se skrasio u Bellatoru gdje je poražen u dva dosadašnja nastupa od Fedora Emelianenka i Javyja Ayale. Trenutačno ima čak četiri poraza u nizu, a posljednju pobjedu je ubilježio još 2015. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI