Frank Mir službeno suspendiran na dvije godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.04.2017 00:10h Autor:

Frank Mir

Godinu dana trebalo je da završe sve istrage povodom pozitivnog doping testa Franka Mira te da suspenzija bivšem teškaškom UFC prvaku postane poznata i javna. Ona iznosi dvije godine zabrane nastupa.

Mir je pao na doping testu nakon borbe protiv Marka Hunta, koju je odradio 20. ožujka prošle godine u Australiji. Tada je komentirao kako nije uzimao ništa, nego da je za sve vjerojatno krivo klokanovo meso koje je jeo, no nije znao reći u kojem restoranu je bio. Sve je to izgledalo vrlo neuvjerljivo, a i sam Mir je izjavio kako pad na tom doping testu vjerojatno znači kraj njegove MMA karijere.

Sada je napokon poznato trajanje suspenzije, a to je dvije godine, čime se Mirova kazna izjednačila s do sada najstrožim kaznama koje je donijela USADA. Ipak, budući da ona starta od dana kada se pojavio pozitivan test, odnosno od 8. travnja prošle godine, Mir bi se mogao vratiti već za manje od godina dana. Naravno, ukoliko još uvijek bude imao želju raditi ono u čemu je svojevremeno službeno bio najbolji na svijetu.

Tijekom ovih godinu dana, Mir je više puta zatražio otkaz iz UFC-a, s razlogom da može iskoristiti neke druge poslovne prilike, no on mu nije uručen. Čini se da promocija još uvijek vjeruje kako bi se 37-godišnji Mir mogao vratiti te odraditi još pokoju borbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI