Frank Mir otkrio uzrok poraza od Fedora Emelianenka!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.05.2018 10:54h Autor:

Fedor Emelianenko i Frank Mir

Frank Mir je poražen u glavnoj borbi Bellatora 198, koji smo proteklog vikenda pratili iz američkog Chicaga. Bolji od njega nokautom u prvoj rundi, za samo 48 sekundi, je bio legendarni Fedor Emelianenko. Kasnije je otkriveno kako je to bila i jedina ugovorna borba Mira i Bellatora u ovom trenutku, pa bi bivši UFC prvak sada mogao odraditi meč u nekoj drugoj promociji, poput bogatog ruskog ACB-a s kojima ima odličan odnos.

Govoreći u podcastu “Phone Booth Fighting” Amerikanac je priznao da mu je poraz teško pao na njegov ego. A ego je, prema Miru, kumovao i samom porazu. O čemu se radi? Naime, Mir tvrdi da je ono “džudaško bacanje” bilo zaslužno da krene “na sve ili ništa”, iako za to nije bilo potrebe.

“To bacanje je nekako povrijedilo moj ego. Moram priznat, bilo je sramotno onako poletjeti kroz zrak. Kada sam se dignuo na noge, nekako sam se prebacio na ulični ‘mod’. Počeo sam bacati lijevu ruku, a nakon te lijeve ruke, umjesto da nastavim udarati i ostanem fokusiran… I duga pauza i sve to zajedno je kumovalo tome da nisam bio na nivou koji sam trebao biti. Raspao sam se u tom trenutku i tu se vidjelo najviše tog ‘ring rusta’. Kada sam uletio u razmjenu. Jednostavno sam postao previše emotivan, umjesto da sam ostao smiren”, objasnio je Mir uzroke svog teškog poraza.

Iskusan borac kakav je, sada vidi svoje greške i spreman ih je popraviti…

“Izgubio sam svoju mirnoću. Dopustio sam da mi ego diktira kako se borim. Prije toga sam bio jako dobar upravo u kontroliranju svojih emocija. Ali jednom, kada me onako bacio kroz zrak, a ja sam osjetio da je to bilo bacanje za najavne špice, moj ego je bio povrijeđen. Nije da sam osjetio bol od pada. Čak mu to bacanje nije donijelo niti previše bodova. Da sam se smirio, shvatio bih da sam u tom trenutku i dalje vodio zbog onog nokdauna. A suci boduju štetu, da je meč u tom trenutku zaustavljen, ja bih pobijedio. Čak i s tim bacanjem”, otkriva.

Mir za sada ne zna svoje točne planove. Ugovor na jednu borbu s Bellatorom je završio, no nada se da bi se mogao vratiti u promociju Scotta Cokera krajem godine. Takav načelni dogovor i postoji. Prije toga će se vjerojatno okušati u ACB-u.

“Pričaju o listopadu. Rekao sam da mi je to OK. Volio bih odraditi prije meč u ACB-u, kako bih se morao vratiti u formu, vratiti svoj tajming. Moraš se boriti da bih mogao biti uspješan. Možeš trenirati koliko hoćeš, ali na kraju dana, ne možeš glumiti meč. U prošle dvije godine sam odradio 40 sekundi u kavezu, trebam više od toga”, objašnjava bivši UFC prvak.

Na kraju je otkrio da je s Bellatorom već stigao do načelnog dogovora, ali da će najvjerojatnije kombinirati mečeve u ACB-u i promociji Scotta Cokera. No, o detaljima nije govorio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI