Frank Mir novi borac u doping problemima: Nisam uzeo ništa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.04.2016 10:27h Autor:

Frank Mir

Američka antidopinška agencija (USADA) objavila je ime novog borca koji je potencijalno pao na korištenje nedozvoljenih sredstava. To je bivši teškaški prvak Frank Mir.

USADA je poslala priopćenje koje glasi ovako:

“UFC je obaviješten da je USADA obavijestila Frank Mira oko njegovog potencijalnog kršenja pravila o dopingu, na uzorku uzetom na dan njegove borbe, 20. ožujka u Brisbaneu. USADA će se pozabaviti rezultatima i pravilnom analizom istih. Moramo vas informirati kao će USADA provesti potpuno legalan i pošten proces prije nego uvedemo ikakve sankcije.”

Dakle, Mir je pao na testu koji je odradio na dan borbe protiv Marka Hunta, koju je izgubio nokautom u prvoj rundi. Nakon ove obavijesti, odmah je reagirao i borac:

“Svim mojim fanovima i podržavateljima,

Obaviješten sam kako je test koji sam odradio na dan borbe protiv Marka Hunta pokazao korištenje supstance koju ja nisam uzeo. Ne znam kako je moguć ovakav rezultat, budući da nisam uzeo ništa nedozvoljeno. Nikad u svojoj karijeri nisam testiran pozitivan niti na jednu zabranjenu supstancu, otkad sam pristupio UFC-u te postao dva puta prvak. Sve sam molim da me ne osuđujete prije nego se objave sve činjenice.”

Miru je to bila 27 borba u UFC karijeri, čime se izjednačio s Titom Ortizom na vrhu boraca s najviše odrađenih nastupa u UFC-u. Mnogi su mu nakon borbe preporučili umirovljenje, no čini se kako Mir želi postati rekorder sam na vrhu. No, ukoliko se ovo pokaže točnim, ti bi mu se planovi mogli izjaloviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI