Frank Mir: Duffee nije baš mentalno najbrža osoba na svijetu

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.07.2015 17:39h Autor:

Frank Mir

Frank Mir nema najbolje mišljenje o Toddu Duffeeu, s kojim će se boriti sutra u San Diegu. Smatra kako nije previše pametan ni kvalitetan borac, ali da ga je dovoljno motivirao svojim izjavama te da je spreman za borbu i pobjedu.

Mira je Ariel Helwani zatekao u Las Vegasu ovaj vikend, a odmah ga je upitao kako to da je došao tamo, a tako je malo vremena prije borbe. Naravno, Frank je tamo bio iz marketinških razloga.

"Morao sam ovdje doći sam promovirati borbu jer od Duffeea to nisam mogao očekivati. Ne bih rekao da je dobar prodavač, budući da baš nije nešto mentalno brz dečko", objasnio je zašto je došao, a onda rekao svoje mišljenje o Toddu kao borcu:

"On je fizički dinamo. Prosječan UFC fan je impresioniran njime, odnosno time kako on izgleda kad skine majicu, a impresivan je i prvih dvije ili tri minute borbe. Stil mu je atletički orijentiran, no nedostaje mu puno stvari. Niti se kreće dobro, niti razmišlja dobro. Bio sam u kampovima s njim i znam da jako puno rade na njegovoj glavi. Imao je problema i s taktikom i sa samopouzdanjem."

Ova borba je Miru zapravo došla kao rezerva. Bio je siguran kako mu slijedi još jedan spektakl u karijeri, posebno nakon što je razgovarao s vodstvom UFC-a, malo prije svoje borbe protiv Antonia Silve.

"UFC mi je rekao kako je borba protiv Brocka Lesnara riješena stvar i ne znam što se onda desilo. Možda je dobio veći novac, možda je gledao moju borbu protiv Bigfoota Silve. U svakom slučaju, donio je tu odluku i od te borbe neće biti ništa. Moram priznati da mi je žao, jer je ostalo neriješenih računa"

Mir nije bio u najboljem razdoblju karijere, a pobjeda protiv Silve ga je ostavila unutar organizacije gdje je gotovo cijelu karijere te je bio i teškaški prvak. Prekinuo je niz od četiri uzastopna poraza, a sad će se pokušati vratiti barem dijelom tamo gdje je nikad bio. Prvi protivnik je Todd Duffee.

"Ne želim nikoga podcjenjivati, ali pogledajte mojih posljednjih deset protivnika. Duffee je tu na samom dnu po rezultatima i po kvaliteti. Možda bih imao problema s motivacijom, no njegov pristup, njegove izjave i sve što ide uz to, napravio je od mene zvijer željnu borbe", rekao je nešto i o motivaciji.

A kako misli savladati svog protivnika?

"Moram samo dobro izračunati sve. On baca puno udaraca te tako ostaje dosta otvoren. Moram pripaziti da me kojim ne pogodi te mu odgovoriti najbolje što mogu. Desnica mu je najjači udarac, ali izvlači ju iz tijela te i tu ostavlja puno prostora. Ono što ljudi ne znaju, on ima jako dobru obranu od rušenja, no vjerujem da i tu mogu doći do prednosti. U svakom slučaju, imam plan", završio je svoj kratki interview Frank.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI