Francis Ngannou: Savladati ću Curtisa Blaydesa prisiljavanjem na predaju

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.11.2018 20:20h Autor:

Francis Ngannou i Curtis Blaydes

Ostalo je još šest dana do UFC-ovog eventa u Kini, predvođenog borbom Francisa Ngannoua i Curtisa Blaydesa. To je njihov revanš, ali i borba istine za borca koji je još početkom ove godine glasio za najstrašnijeg teškaša svijeta.

Dvije i pol godine prošlo je otkako je UFC kavez našao svoje mjesto u zagrebačkoj Areni, a tamo su svoj okršaj održali Francis Ngannou i Curtis Blaydes. Kameruncu je to bila druga, a Amerikancu prva UFC borba, a sve je završilo nakon dvije runde, pobjedom Ngannoua tehničkim nokautom. Blaydesu se od njegovih udaraca zatvorilo oko i nije bio u stanju nastaviti borbu. Od tada se dogodilo puno toga u njihovim karijerama.

27-godišnji Blaydes naslagao je šest pobjeda, od čega mu je jedna poništena zbog pada na testu na marihuanu, a najveće su svakako one nad Markom Huntom i Alistairom Overeemom. Iz tog razloga ne treba čuditi što on smatra kako je jednu borbu od napada na titulu, posebno ukoliko se revanšira jedinom borcu koji ga je uspio savladati. S druge strane, Ngannou je nakon Blaydesa nastavio svoju fantastičnu seriju kojom je došao do borbe za titulu protiv Stipe Miočića. Iako ga je MMA javnost čak proglasila favoritom, Ngannou je tu borbu uvjerljivo izgubio te su se vidjele gotovo sve njegove slabosti. Još lošiji nastup ostvario je šest mjeseci kasnije, kada je izgubio od Derricka Lewisa u jednoj od najlošijih teškaških borbi u povijesti UFC-a.

“Kada se boriš najvažnije je dati sve od sebe. Onda i kada izgubiš, barem znaš da nisi ništa ostao dužan. To je uvijek bio moj životni stav, biti ratnik i ići na pobjedu”, izjavio je Ngannou za Youtube kanal UFC-a, a to se vjerojatno tiče njegovih posljednjih nastupa. Uostalom, sam je izjavio kako je izuzetno nezadovoljan tom borbom te da je ostao dužan. Zbog toga ide u Kinu izuzetno motiviran pokazati kako još uvijek može parirati najboljima:

“Idem u Kinu po poštovanje za sebe te donijeti malo sreće mojim fanovima.”

U Zagrebu je pobijedio Blaydesa podosta uvjerljivo, no sada je unatoč tome autsajder. Morati će potvrditi kako i dalje ima u sebi ono zbog čega su ga proglašavali favoritom prije borbe protiv Stipe Miočića.

“Prvu borbu protiv Blaydesa bio sam jako iznenađen kada se počeo kretati. Odmah sam vidio kako to nije kretanje hrvača, radio je to jako pametno. Bio je jako atletičan i odmah sam shvatio da mi taj tip neće biti lak posao. Znam ga, borio sam se već protiv njega. Isto tako znam da je moj parter najbolji što je bio ikad u karijeri. Vidjeti ćemo što će se dogoditi, ali mislim da bih ga mogao prisiliti na tapkanje”, prisjetio se prve borbe te je dao kratko prognozu ove subotnje. Zapravo o suboti je dodao još nešto, malo detaljniju prognozu:

“Siguran sam da borba neće biti laka, ali sam isto tako siguran da ću pobijediti prekidom. 60 posto su šanse za prisiljavanje na predaju, 30 posto za nokaut, a tek deset posto su šanse da će borba otići do sudačke odluke.”

Event se održava u subotu, u poslijepodnevnim satima po našem vremenu.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI