Francis Ngannou: Pobjeda protiv Dos Santosa mora mi donijeti borbu za naslov prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.04.2019 20:56h Autor:

Francis Ngannou i Junior Dos Santos

Ispred Francisa Ngannoua borba je protiv Juniora Dos Santosa, koja će se održati na UFC 239 priredbi u srpnju. Kamerunac smatra kako mu pobjeda u njoj donosi borbu za titulu prvaka.

Francis Ngannou ponovno je hit, manje od godina dana nakon poraza od Stipe Miočića i Derricka Lewisa. Nakon tih borbi bio je otpisan od mnogih, no impresivne pobjede nad Curtisom Blaydesom i Cainom Velasquezom potvrdile su kako Ngannou itekako ima što za ponuditi u UFC-ovom teškaškom vrhu. Dokazao je da njegov uspon nije bio slučajan i nema nikakve sumnje kako je blizu novoj borbi za titulu.

“Nakon posljednje borbe sam očekivao kako bih mogao ponovno dobiti priliku napasti pojas prvaka, no to se nije dogodilo. Ne znam zašto. Ipak, sretan sam što se borim protiv Juniora. On nema pojas, ali svi znamo da je pravi prvak. Pogledajte samo kako izgleda otkako se vratio, bori se kao prvak”, otkrio je Ngannou kako gleda na trenutnu situaciju.

Borba protiv Dos Santosa održava se 6. srpnja na velikoj UFC 239 priredbi i on je uvjeren da u slučaju njegove pobjede ne postoje druge opcije osim nove borbe za naslov prvaka. Nebitno o tome u čijem će on biti vlasništvu i kada će se zapravo održati iduća borba Daniela Cormiera.

“Nakon pobjede u ovoj borbi mislim da neće postojati nikakve prepreke borbi za titulu prvaka. To je jedino što ima smisla”, potvrdio je Francis.

Situacija u teškoj kategoriji trenutno je takva da postoji nekoliko kandidata za pojas, a dvojica među njima su upravo Ngannou i Junior Dos Santos. Zbog toga je ovaj “matchmaking” odličan potez UFC-a, no i dalje je cijela divizija zaustavljena ozljedom Daniela Cormiera i neizvjesnom situacijom oko Brocka Lesnara. Do borbe Ngannoua i Dos Santosa ostalo je nešto manje od tri mjeseca. Tko zna, možda se do tada nešto i pokrene pa neke stvari budu jasnije nego što su danas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI