Francis Carmont otpušten iz UFC-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.09.2014 18:37h Autor:

Francis Carmont

Donedavno jedan od kandidata za napad na naslov prvaka, Francis Carmont, više nije član UFC-a. To je posljedica tri poraza u nizu, ali i izuzetno neatraktivnog stila borbe.

Francis Carmont (22-10, 6-3 u UFC-u) više nije član UFC-a. Momak koji se u veljači ove godine nalazio na šestom mjestu službene UFC ljestvice srednje kategorije je imao vrlo loših posljednjih sedam mjeseci, u kojima je nanizao tri poraza, a to je značilo i kraj njegove UFC karijere, barem za sada.

Prije sedam mjeseci je sve bilo idila. Carmont je bio na šest pobjeda u nizu i bio je na jednu ili dvije pobjede od napada na titulu prvaka srednje kategorije. Ipak, porazi odlukom, koje je doživio od Ronalda Souze i CB Dollawaya te posljednji poraz, nokautom od Thalesa Leitesa, uzrokovali su ovakvu odluku.

Naravno, nema nikakve sumnje da je i njegova neatraktivnost bila samo dodatni poticaj na ovu odluku. Carmont je borac stila sličnog svom trening partneru Georgesu St-Pierreu, gdje je glavna karakteristika hrvanje i dolazak u dominantnu pozicije, bez traženja prilike za pobjedu prekidom. Zbog takvog stila su bez posla već ostajali neki borci, prije svih Jon Fitch, Yushin Okami i Jake Shields, a sada je stil koštao i Carmonta.

Kako je najavio sam, francuski borac će nastaviti karijeru i to vjerojatno u nekoj od jačih organizacija, a ne bi bilo čudno da ga "udomi" WSOF, koji je postao novi dom i gore spomenutoj trojici boraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI