FOX Sports suspendirao Kennyja Floriana zbog plagiranja

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2016 14:17h Autor:

Kenny Florian

FOX Sports je suspendirao svog analitičara i komentatora, inače bivšeg UFC borca, Kennyja Floriana zbog plagiranja u članku prilikom njegove analize boraca uoči UFC Fight Night: Dillashaw vs. Cruz.

Florian je objavio članak u kojem je analizirao stilove protagonista glavne borbe večeri, Dillashawa i Cruza, ali se pritom poslužio doslovnim citatima iz video analize boksačkih tehnika Williea Pepa koje je napisao britanski pisac Lee Wylie. Budući da Florian nije naveo izvore u članku, Fox ga je suspendirao uz sljedeće objašnjenje:

“Iznimno je važno da FOX Sports održi vjerodostojnost i povjerenje među svojim čitateljima, gledateljima i fanovima. Kenny Florian je suspendiran, počevši odmah, zbog propusta u priči koju je ranije u tjednu objavio. Florian je priznao pogrešku, žao mu je zbog toga i ispričao se za nju”, poruka je s FOX Sports Twitter računa.

Wyle je prvi primjetio nevjerojatne sličnosti u tekstovima, što je i dao ljudima do znanja putem Twittera. Nakon što je vidio njegove komentare, Florian je ispravio pogrešku i objavio sljedeću ispriku:

“Želio bih se ispričati svojim fanovima i sljedbenicima zbog propusta kojeg sam skrivio.

Kao učenik i ljubitelj borilačkih vještina, bilježim opažanja o borcima još od 1997., i povremeno koristim komentare iz drugih izvora. U pripremi članka za nadolazeću borbu Cruz/Dillashaw koristio sam bilješke kako bih usporedio Willija Pepa i Dominicka Cruza. Reference o Pepu je izvorno uobličio Lee Wylie. Na moju žalost i sramotu, nisam naveo njegove zasluge gdje sam trebao. Pošto sam shvatio svoju grešku, odmah sam kontaktirao Leeja i ispričao se, ispravio sam dotični paragraf u članku i naveo Leeja kao izvor.”

Florian je također rekao kako je Wyle jedina osoba koja bi trebala biti uzrujana, a Britanac je prihvatio ispriku i odgovorio:

“Pokažite mi nekoga tko nije napravio pogrešku i ja ću vam pokazati lažljivca. Nije ovo kraj svijeta.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI