Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
FOX ispao iz kombinacija! UFC s ESPN-om sklopio ugovor vrijedan 1.5 milijardu dolara? | Fight Site

FOX ispao iz kombinacija! UFC s ESPN-om sklopio ugovor vrijedan 1.5 milijardu dolara?

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.05.2018 10:27h Autor:

Ilustracija

UFC se više neće prikazivati na američkoj FOX televziji gdje je njegov dom još od 2011. godine. Posljednja je to informacija koja je u utorak preplavila američke medije, a tiče se TV prava na UFC-ove priredbe koja su posljednjih dana, tjedana i mjeseci predmet pregovora.

Prije samo nekoliko dana UFC je potvrdio dogovor s ESPN-om, koji je, tada se vjerovalo, odlučio uzetio samo dio priedbi. 8. svibnja je javno obznanjeno da će platforma ESPN+ prenositi 15 evenata godišnje, a časopis The Sports Business Journal je otkrio kako ugovor traje pet godina i vrijedi oko 150 milijuna dolara. Isti paket bi uključivao i neke sadržaje koji se sada prikazuju na UFC Fight Passu poput Dana White Tuesday Night Contender serije.

Tada se mislilo da će FOX televizija produljiti ugovor za preostale UFC-ove evente, samo da će se ispregovarati novi uvjeti. No, to je čini se bila pogrešna informacija. Prema posljednjim izvještajima ti su pregovori propali i ESPN je uzeo sve UFC-ove priredbe (osim PPV), a elitna promocija odlazi u potpunosti s FOX Sportsa.

Ugledni Variety piše da je TV kuća u vlasništvu Disneyja sada dobila 30 UFC-ovih evenata godišnje, a da bi novi, veći ugovor trebao vrijediti 1.5 milijardu dolara, odnosno 300 milijuna godišnje.

Nije potpuno jasno koji će biti točan broj onih najvećih PPV priredbi, no procjenjuje se da će ostati na 12 ili 13.

FOX je do sada plaćao 100 milijuna dolara godišnje ugovor koji je trajao 7 godina i završava krajem 2018. UFC se nadao zaradi od 400 milijuna dolara godišnje od ovog paketa TV prava, ali će se očito morati zadovoljiti sa 100 milijuna manje.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI