(FOTO) Zingano uložila žalbu, traži da se rezultat meča iz TKO preinači u “No Contest”

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2019 14:36h Autor:

Zingano vs. Anderson

UFC borkinja Cat Zingano traži da se rezultat njezinog posljednjeg meča promijeni. Podsjećamo kako je Zingano službeno izgubila od Megan Anderson na UFC-u 232 prekidom (TKO) već u prvoj rundi.

No, za poraz je jasno odgovoran ubod prstom u oko. Ovaj put se nije radilo u ubodu ručnog prsta, nego onog na nogom nakon čega MMA veteranka nije mogla nastaviti meč jer joj je oko ozbiljno ozlijeđeno.

Nažalost MMA pravila prepoznaju tek ubode ručnim prstima, dok oni nožni nisu regulirani što je naravno apsurd sam po sebi. Upravo na taj aspekt pravila se žalila preko svog odvjetnika Nathana Gablea Atletskoj Komisiji države Kalifornije. On, naime, tvrdi da pravila zapravo ne rade razliku jer specifično ne navode kojim prstom bi niteko trebao biti uboden da se to okarakterizira kao prekršaj, no tu razliku u isto vrijeme u praksi primjenjuju sami suci.

(FOTO) Zingano otkrila koliku je štetu nožni prst Megan Anderson učinio, planira žalbu

Meč Zingano vs. Anderson se dogodio na UFC-u 232 30. prosinca prošle godine. Bio je to nastavak nesretnog niza za Zingano koja posljednjih godina muku muči s ozljedama i rijetko nastupa.

“Imam oštećenu retinu, bjeloočnicu, krvarenje u zadnjem dijelu oka, pojačani pritisak u glavi i naravno posjekotinu”, izjavila je prije nekoliko dana  o svojoj ozljedi Zingano za ESPN je dodala:

“Žele da dođem ponovno na pregled kod liječnika i to svaka tri do četiri dana, kako ne bi došlo do odvajanja retine. Trenutačno ga tretiraju, daju mu steroide sljedeća dva tjedna kako bi smanjili pritisak.”

Anderson je već izjavila kako je otvorena za revanš protiv Cat Zingano ukoliko UFC tako odluči. S obzirom da o prvog meča nismo vidjeli gotovo ništa, to bi vjerojatno bio i najlogičniji i najbolji scenari. Naravno, prvo se o svemu treba očitovati Komisija kojom upravlja Andy Foster.

Žalbu Cat Zingano možete  u cjelosti pročitati na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI