Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(FOTO) Zingano otkrila koliku je štetu nožni prst Megan Anderson učinio, planira žalbu | Fight Site

(FOTO) Zingano otkrila koliku je štetu nožni prst Megan Anderson učinio, planira žalbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.01.2019 10:18h Autor:

Photo: Instagram

Meč gotovo da nije niti počeo kada je Megan Anderson opalila jedan high kick koji je prohujao pored glave Cat Zingano. Barem se tako činilo u prvi mah. Da bi nakon promašenog udarca Zingano napravila nekoliko koraka unatrag sugeriravši da ne može nastaviti meč na UFC-u 232.

Ispostavilo se da udarac nije promašio – upravo suprotno! Nožni palac je ušao u oko Zingano onemogućivši je da nastavi. Ovaj slučaj potiče vrlo zanimljivu raspravu s obzirom da se ubodi prstom ruke u oko sankcioniraju, a nožni ne. Taj je problem na “meni” stavila i sama Zingano koja planira žalbu protiv TKO poraza.

“Imam oštećenu retinu, bjeloočnicu, krvarenje u zadnjem dijelu oka, pojačani pritisak u glavi i naravno posjekotinu”, izjavila je za ESPN u utorak te je dodala:

(FOTO) Zingano na Instagramu objavila fotografiju stradalog oka

“Žele da dođem ponovno na pregled kod liječnika i to svaka tri do četiri dana, kako ne bi došlo do odvajanja retine. Trenutačno ga tretiraju, daju mu steroide sljedeća dva tjedna kako bi smanjili pritisak.”

UFC kolegica Barb Honchak je na društvenim mrežama podržala Zingano jer smatra da ne bi trebalo raditi razliku između uboda nožnim i ručnim prstom.

“Prema pravilima Komisije u Kaliforniji, ovo nije ubod u oko. Meni se čini da jest. Pa ubost nekoga u oko možete i laktom ili bradom, a onda ne možete nožnim prstom??”, pita se Honchak.

Zingano planira žalbu ispred Komisije u Kaliforniji kako bi se ishod dvoboja iz poraz tehničkim nokautom, preinačio u “No Contest”. Iako pravila tako ne govore, ona realno govoreći zaista meč nije mogla nastaviti radi uboda u oko. Je li se radilo o nožnom prstu ili prstu noge, u konačnici ne bi trebalo imati presudnu važnost.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI