(FOTO) Zingano na Instagramu objavila fotografiju stradalog oka

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.12.2018 10:59h Autor:

Zingano vs. Anderson

Cat Zingano poražena je tehničkim nokautom od Megan Anderson na UFC-u 232, no priča je puno šira i dramatičnija od klasičnog prekida kakav smo naviknuli gledati u Octagonu.

Zingano je borbu protiv Anderson izgubila već u samom otvaranju. Udarac nogom upućen od strane njene protivnice imao je takvu putanju da je ova palcem pogodila njeno oko. Zingano se istog trenutka za to oko uhvatila te otišla do drugog dijela kaveza, gdje je vrlo brzo došlo do prekida, budući da nije bila u stanju nastaviti borbu.

Nakon priredbe nije bilo novih informacija, a moglo se čak pročitati na nekim forumima da je vid Zingano ugrožen i da se radi o vrlo ozbiljnoj ozljedi. No, ova UFC veteranka se obratila svojim navijačima u nedjelju te je otkrila pojedinosti i donijela optimizam.

(VIDEO) Izgledalo je gadno, ali Cat Zingano srećom je izbjegla težu ozljedu oka

“Bila sam zabrinuta da je moje oko doživjelo rupturu. Ali kažu večeras da će sve biti u redu. Hvala svima na brizi. Što mislite o pravilu prema kojem kada vas ubodu nožnim prstom to je TKO u odnosu na ubod prstima na ruci”, pitala je Zingano svoje fanove.

I zaista, njezino pitanje ima mnogo smisla. Da se isti ubod dogodio prstom na ruci, meč bi bio proglašen “No Contestom”. Dapače, Anderson bi možda čak bila u opasnosti da je se diskvalificira radi novih unificiranih pravila koja strogo sankcioniraju ubode prstima na ruci. S obzirom da se radi o nožnom palcu, Anderson je nagrađena tehničkim nokautom. Stoga je jasno da se radi o vrlo zanimljivom i intrigantnom pitanju i problemu s kojim će se komisije u budućnosti morati suočiti.

Nasreću Zingano je dobro pa će se vrlo brzo moći vratiti u Octagon.

 

View this post on Instagram

 

‪I was worried my eye was ruptured. They say I’ll be ok tonight. Thanks to everyone for your concern. What are your thoughts on a finger digit poke vs a toe digit poke being ruled a tko?

A post shared by Cat Zingano (@alphacatzingano) on

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI