(FOTO) UFC gradi drugi Performance Institute i to u kineskom Shanghaiju!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.11.2018 15:29h Autor:

Photo: UFC

Elitna svjetska MMA promocija polako mijenja svoj fokus. Umjesto Europe, UFC će se sada očito fokusirati na Aziju. Narednog vikenda nam slijedi veliki UFC event u Kini, a prema onome što smo saznali ovih dana to nije jedino što slijedi u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta.

Prema pisanju nekoliko američkih portala UFC će svoj drugi Performance Institute izgraditi upravo u Kini – i to u gradu Shanghaiju. MMAFighting donosi informaciju da će se velebno zdanje prostirati na 93 tisuće kvadratnih stopa, a da će koštati oko 13 milijuna dolara. Godišnji budžet tog centra bi također trebao biti milijunski. Navodno da se službena objava ove informacije i medijsko predstavljanje očekuje narednog vikenda u Pekingu, tijekom UFC eventa.

Podsjećamo kako je UFC prije otprilike dvije godine otvorio svoj prvi Performance Institut u Las Vegasu koji je koštao oko 14 milijuna dolara. Borci tamo odlaze na pripreme, oporavak, razne fizičke i zdravstvene testove, na rehabilitacije… Površinom trostruko veći centar u Shanghaiju bi se uglavnom trebao fokusirati na razvoj novih UFC boraca. Bit će svojevrsni trening centar za podizanje novih talenata.

“Ne mogu biti više uzbuđen nego što jesam zbog gradne novog UFC Performance Instituta u Shanghaiju”, izjavio je White povodom objave ove informacije te je dodao:

“Svjesni smo da postoji tona talenta u čitavoj Aziji, a sada ćemo ga imati prilike pronaći i ponuditi tim borcima trening, prehranu i terapiju ukoliko je to potrebno. Isto to imaju UFC borci u Performance Institutu u Las Vegasu, gdje je naše sjedište. Ovo je još jedna bitna stvar koja će promijeniti i sport i sam UFC u Aziji.”

Očekuje se kako bi se šangajski Performance Institut trebao otvoriti u drugoj četvrtini 2019. godine. Odabir ljudi koji će tamo raditi je već završio, a sada se čeka završetak svih građevinskih radova.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI