(FOTO) Sonnen promoviran u crni BJJ pojas, a prije nekoliko godina je tvrdio da je “BJJ kukavički sport”

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.01.2019 12:10h Autor:

Chael Sonnen (Facebook)

Bivši višestruki UFC izazivač, a danas Bellatorov borac i priznati analitičar Chael Sonnen, je promoviran u crni pojas brazilske jiu-jitse.

Tu čast mu je ukazao majstor Fabian Scherner iz Gracie-Barra podružnice u američkom Portlandu pod kojim Sonnen trenira ovaj borilački sport.

No, osim same činjenice da je MMA veteran nakon godina učenja BJJ-a dobio priznanje da je majstor, ovu vijest zanimljivom čini i prošlost odnosa Sonnena s Brazilcima, ali i samim BJJ-om. Prije devet godina kada je “trash talkom”, ali i dobrim rezultatima, izborio priliku protiv Andersona Silve, “Američki gangster” je javno vrijeđao Brazil i njegove stanovnike do te mjere da su mnogi mislili da je prešao granice dobrog ukusa. Isto je učinio i dvije godine kasnije kada se ponovno sučelio sa Silvom u velikom revanšu u kojem je ponovno poražen.

Dapače, tvrdio je da je BJJ kukavička vještina. Zahvat Andersona Silve (trokut) na kraju njihovog prvog meča je okarakterizirao kao kukavički čin, a čitav BJJ sport vještinom za kukavice. No, to je očito sada daleka prošlost.

Sonnen je u međuvremenu dosta vremena proveo učeći tajne BJJ zanata da bi u konačnici i sam postao majstor.

Od 16 poraza u profesionalnoj karijeri koliko Sonnen ima na svom kontu, čak 9 ih je stiglo prisiljavanjem na predaju. “Američki gangster” je posebno slab na “trokute”, “armbare” i “RNC” gušenja stoga se nadamo da je poradio na obrani od istih. Bila bi sramota za crni BJJ pojas da nastavi redoviti gubiti “submissionima” kao do sada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI