(FOTO) Gastelum se napokon očitovao o infekciji stafilokokom s kojom se trebao boriti protiv Whittakera

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2019 11:05h Autor:

Ilustracija

Donedavni prvi izazivač u srednjoj kategoriji UFC-a Kelvin Gastelum je napokon javno progovorio o infekciji stafilokokom koja ga i dalje muči, a s kojom je bio spreman ući u meč protiv Roberta Whittakera na UFC-u 234.

Gostujući na ESPN+ platformi u emisiji Ariela Helwanija, Gastelum tvrdi da nastup u Montrealu nikada nije bio upitan.

“Ne, ne. Čim su liječnici UFC-a stigli u tjednu borbe i pogledali o čemu se radi, stavili su me na antibiotike i tretirali su to. Dali su mi i neke kreme kojima sam to mazao. Odmah se stvar popravila, odmah idući dan i bili su zadovoljni. Osip je prošao, smanjio se i osušio. Odlazio je. Nije bilo šanse da se neću natjecati samo radi ove infekcije. Bio sam spreman boriti se i protiv ove stvari i protiv Whittakera”, odgovara Gastelum.

UFC se nije javno očitovao o ovom očitom problemu s obzirom da je Gastelum imao gnojne čireve na vratu i na bradi, koji su se mogli primjetiti na mnogobrojnim snimkama iz Montreala. Mnogi borci su shvatili što se događa i javno su negodovali jer bi Komisija u ovakvim slučajevima trebala reagirati. Gastelum tvrdi da je infekcija trajala tek nekoliko dana i da se pojavila recentno.

“To je trajalo samo tjedan dana, započelo je u subotu. I dalje imam osip, ali se osušio. Sada se ljušti, proći će”, zaključio je Gastelum.

Posljednji ovakav slučaj u UFC-u je onaj Kevina Leeja, koji je s neugodnom infekcijom ušao u meč protiv Tonyja Fergusona. Lee je imao poveći upalni proces na prsima koji se jasno mogao primjetiti na samom vaganju, dan prije ulaska u Octagon. Niti tada liječnici UFC-a nisu reagirali i spriječili meč, a razlog je baš kao i sada – prevelika šteta koju bi takva odluka donijela!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI