(FOTO) Evo što Lance Armstrong misli o Jonesovom doping slučaju: “UFC, čemu dvostruki standardi?”

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.12.2018 15:53h Autor:

Photo: Screenshot

Kada je slavni UFC-ov stručni sukomentator, ali i autor najpopularnijeg svjetskog podcasta, Joe Rogan, na svom Instagramu odlučio ispromovirati gostovanje UFC-ovog potpredsjednika za zdravlje boraca, a zapravo glavnog čovjeka za borbu protiv dopinga Jeffa Novitzkog, vjerojatno nije očekivao da će mu gosta u komentaru “popljuvati” legendarni biciklist Lance Armstrong.

Već smo pisali u jednom od prethodnih članaka kako Armstrong ne vjeruje u priču koju su osmislili Jon Jones, UFC, USADA i Jeff Novitzky, a prema kojoj UFC-ova zvijezda ne koristi doping, ali pada na doping testovima. Ako netko zna kako varati i ne biti uhvaćen u tome, to je onda definitivno slavni biciklist Lance Armstrong. On je, podsjećamo, na kraju nevjerojatne karijere izašao u medije sa šokantnom pričom priznavši da je sve velike naslove i natjecanja osvojio varajući! Danas radi kao svojevrsni ambasador anti-dopinga i otvoreno govori o tom velikom problemu profesionalnog i amaterskog sporta.

Niti “majstor dopinga” Lance Armstrong ne vjeruje Jonesu, UFC-u i Novitzkom!

Armstrong je u prošlosti već gostovao kod Rogana u podcastu, a sada je odlučio reći što misli o njegovom jučerašnjem gostu Jeffu Novitzkom.

“Jeff ili Star Fucker! Imam par pitanja. Čemu dvostruki standardni za Jonesa u odnosu na ostale borce? I da ne okolišam, što znanstvenici kažu na vašu teoriju i što znanost kaže? Mislim da znam odgovor, ali neka Star Fucker kaže nešto o tome”, stoji u Armstrongovom komentaru.

Da budemo potpuno pošteni, valja naglasiti da Armstrong i Novitzky imaju zajedničku prošlost još iz biciklističkih Armstrongovih dana. Upravo je Novitzky bio jedan od ključnih ljudi u “US Food and Drug Administration” uredu u slučaju protiv slavnog biciklističkog asa.

No, to ne znači da Armstrong ovaj put nije u pravu. Naime, ovih dana se po medijima povlači vrlo sličan slučaj još jednog bivšeg UFC prvaka. Frank Mir je 2016.  dobio dvije godine suspenzije radi identičnih metabolita (oralnog turinabola) koji su pronađeni u njegovom tijelu nakon meča protiv Marka Hunta. Kada je USADA-u upitao može li se raditi o tkz. “pulsirajućem efentu”, odnosno da se metaboliti povremeno pojavljuju u organizmu, a da on ništa nedozvoljeno nije recentno uzimao, USADA mu je odgvorila negativno. Kako nije uspio dokazati kontaminaciju suplemenata, Mir je suspendiran na period od 24 mjeseci što je u konačnici dovelo do njegovog odlaska iz promocije.

Sada kada je u pitanju Jon Jones, onda su se USADA i Novitzky usaglasili da je “pulsirajući efekt” ipak moguć. Dapače, Novitzky je u gostovanju kod Rogana otkrio da je Jones nekoliko puta u proteklih par mjeseci bio pozitivan na isti metabolit, no oni to nisu javno otkrili. Upravo zato Armstrog pita Novitzkog “čemu dvostruki kriteriji?”.

Nažalost, Rogan je ovaj put odradio korporacijski posao za svog poslodavca. Ugostio je Novitzkog koji ima jako lošu reputaciju u borilačkoj zajednici, ali i općenito u medijima, kako bi ovaj dobio platformu da iznese teoriju koja nikome nema smisla osim samom UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI