Florian: “Vjerujem da je ovo bio posljednji GSP-ov meč u karijeri”

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.11.2017 09:48h Autor:

Georges St- Pierre

Bivši UFC borac, a danas TV komentator Kenny Florian je u svom posljednjem podcastu, koji vodi zajedno s Jonom Anikom, izgovorio rečenicu koju su mnogi pomislili kada je St. Pierre svladao Michaela Bispinga i okitio se pojasem UFC prvaka u srednjoj kategoriji nakon četiri godine izbivanja.

“Ne bi me čudilo da mu ovo bude posljednja borba!” – rekao je Florian objasnivši zašto bi ovo bio odličan trenutak da objesi i konačno rukavice o klin.

“Za Georgesa, ne bih se čudio da mu je ovo bila posljednja borba. Može li napraviti nešto više od ovoga? Što će postići što bi mu još dignulo status više od ovoga? Treba li pobijediti prvaka u poluteškoj ili možda Stipu Miočića? To nisu realistične stvari. Čak i kada je prelazio u srednju kategoriju svi su sumnjali u njega. Govorili su da će to biti previše za njega jer je Bisping aktivniji i veći borac. Ne znam može li napraviti nešto više od ovoga”, smatra Florian i dodaje:

“Vjerujem da je Georges nešto htio dokazati sam sebi. Iako je pokušavao dobiti novac za koji vjeruje da zaslužuje, ne mislim da je ova čitava priča bila vezana uz novac. Nije mu nedostajao novac pa se morao ovako spašavati. To nije bilo to jer on ima novca. Više je morao sam sebi dokazati neke stvari. Nije ga bilo četiri godine, i sada je htio pokazati svima da on može napraviti i ovo. Jer u velteru je više manje ostvario sve što se moglo ostvariti. I zato je htio napraviti nešto i u srednjoj kategoriji i sam sebi postaviti izazov. Odradio je fenomenalan posao protiv prvaka Michaela Bispinga i vjerujem da je ovo bila njegova posljednja borba.”

Ako se ipak ne odluči za konačnu mirovinu, tu su, vjeruje Florian, za njega borbe protiv Whittakera, Woodleyja i eventualno McGregora.

“Može li se i dalje boriti? Apsolutno. Pa dokazao je to. Ovo je i dalje GSP koji može sve i to na visokom nivou. On je jedan od najvećih natjecatelja u profesionalnom sportu uopće. Ako želi nastaviti, mislim da može svladati Roberta Whittakera. Tu je i meč protiv Woodleyja, ako ga želi.”

“Naravno tu je i Conor McGregor, tip protiv kojeg bi meč bio zanimljiv, ali znam da Georges sigurno ne želi spuštati previše kilažu. Mislim da vjeruje kako je u velter kategoriji učinio sve što je mogao, a ne vjerujem da će se spuštati u laku. Ne znam iskreno niti kako bi McGregor komentirao ovaj meč. Veći je od Conora i ima sjajno hrvanje. Ne vjerujem da je Conor uopće dovoljno velik da može zaustaviti rušenja St. Pierrea”, zaključuje Florian.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI