Fitch, Le i Quarry tuže UFC!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.12.2014 09:24h Autor:

UFC oktogon

Skupina boraca odlučila je pokrenuti tužbu protiv UFC-a,  a razlog je novac odnosno monopol koji drži najjača svjetska MMA promocija.

Na konferenciji za medije objavljena su i imena trojice boraca koja kreću u tužbu protiv UFC-a zbog ilegalnog monopola kojim ruše cijenu uklanjanjem konkurencije te umjetnog suzbijanja prihode boraca od mečeva te prodaje robe i opreme kroz restriktivne ugovore. Riječ je o Jonu Fitchu, Cung Leje i Nateu Quarryju.

Borce će zastupaju odvjetničke tvrtke Joseph Saveri Law Firm, Inc., Cohen Milstein Sellers & Toll, PLLC i Berger & Montague, P.C., koje su bile uspješne u sličnim sporovima s velikim kompanijama. UFC je nedavno procijenjen na 1.6 milijardi dolara, a ako izgubi slučaj mogli bi ostati bez 100 milijuna dolara.

Borcima se ne sviđa niti ugovor s Reebokom jer će po njihovom mišljenju najveće posljedice osjetiti oni slabije rangirani za razliku od boraca iz samog vrha. Najvažnije je u cijeloj priči činjenica da borci koji kreću u tužbu smatraju da je UFC želio zgaziti potencijalnu konkurenciju što je dovelo do nekonkurentnog tržišta što je otežalo borcima zarade.

Borci su krenuli u akciju, a tek ćemo vidjeti s kakvim konačnim rezultatom. Ne treba sumnjati da ni čelnici UFC-a neće samo tako promatrati razvoj događaja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI