Filipinci o otkazivanju UFC-a: Borba protiv droge s tim nema nikakve veze

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.10.2016 19:53h Autor:

Dana White i BJ Penn

Samo desetak dana prije najavljenog UFC-ovog spektakla na Filipinima, UFC FIght Night 97 je otkazan. Povod tome bila je ozljeda BJ Penna koji je trebao predvoditi event u borbi protiv Ricarda Lamasa, ali je na kraju UFC odlučio otkazatip priredbu.

Ubrzo su se pojavila nagađanja kako su razlog otkazivanja bili rigorozni testovi na doping i droge, i to ne samo za borce, no s Filipina tvrde da takva testiranja provode već godinama pa i lani kada je UFC već održao jedan event u toj zemlji.

Nakon što se priopćenjem oglasio UFC, reagirala je i filipinska vlada te ponudila slično objašnjenje.

“Žalosni smo zbog otkazivanja priredbe. UFC nas je izvijestio da će event biti odgođen za drugi datum zbog ozljede BJ Penna. Poštujemo odluku organizatora i jedino što tražimo je da obeštete one koji su već kupili ulaznice.

Tužni smo i zbog glasina da je razlog otkazivanja bilo testiranje na droge koja se provode kod svih profesionalnih sportaša. Taj postupak se provodi već godinama iz nijednog drugog razloga nego zbog sigurnosti boraca i kako bi se očuvao integritet profesionalnog sporta.

Insinuacije koje u priču upliću kampanju protiv droge su nepoštene, neodgovorne i kontraproduktivne. Treća strana ne bi trebala koristiti nesretno otkazivanje za napade na našeg predsjednika i njegovu želju da očisti zemlju od ilegalne droge. Radujemo se daljnjoj suradnji s UFC-om. Uvjereni smo da će organizatori objasniti cijelu situaciju za dobro svih”, stoji u priopćenju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI