Fight Site anketa: Može li Hunt ugroziti Werduma?

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.10.2014 11:20h Autor:

Mark Hunt i Fabricio Werdum

Iako smo tek jučer postavili novu Fight Site anketu u kojoj je pitanje bilo "Tko će postati prvi FFC šampion u teškoj kategoriji?", burna zbivanja na UFC-ovoj sceni i ozljeda Caina Velasqueza nas je natjerala da se ovoj anketi naknadno vratimo.

Valja napomenuti da je postotak onih koji vide Staringa kao šampiona 51%, a Ricca 49% pa je startna pozicija za neku buduću anketu gotovo idealna.

No, pitanje koje se nameće nakon ozljede Velasqueza i "uletavanja" Hunta u dvoboj za naslov je trenutačno u fokusu svih najpoznatijih svjetskih MMA medija: Može li Hunt ugroziti Werduma?

Do dvoboja je ostalo oko tri tjedna te će Hunt morati vidno ubrzati svoje prireme oko ovog meča. Posebno jer se Brazilac već mjesecima sustavno sprema za dvoboj za titulu. Doduše, niti Werdumu neće biti lako… Umjesto sjajnog hrvača je dobio sjajnog udarača. Ako je taktiku bazirao na spriječavanju hrvačke dominacije, sada će morati pripaziti na smrtonosne krošee bivšeg K-1 WGP pobjednika.

Spomenimo i rezultate ova dva kandidata za privremenu UFC titulu u teškoj kategoriji: Hunt je u zadnjem meču nokautirao čovjeka granitne brade Royja Nelsona. U posljednjih sedam dvoboja, Hunt je ubilježio tek poraz od Juniora dos Santosa, a među njegovim nokautiranim žrtvama se našao Tuchscherer, Kongo, Struve i Nelson. Kada se sjetimo kako je započela njegova UFC karijera i da mu je White nudio novac samo da odustane od ugovora, onda su ova postignuća još impresivnija.

Werdum je, s druge strane, do šanse za titulu stigao s četiri uzastopna slavlja. Pobijedio je Nelsona, Russowa, Nogeiru i Brownea. Prigovora zaista nema i fanovi moraju biti složni u ocjeni da ova dva borca zaslužuju odlučiti tko će biti prvak dok se Velasquez ne oporavi.

[anketa=177]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI