Fight Night Albany: Lewis izgubio tri runde pa slavio nokautom, Ngannou pobijedio kimurom

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.12.2016 10:21h Autor:

Derrick Lewis

UFC Fight Night u Albanyu završen je prekidima u glavne dvije borbe, gdje smo pratili velike teškaške potencijale. Derrick Lewis svoj potencijal nije potvrdio, ali je ipak slavio preokretom nakon tri izgubljene runde, dok je Francis Ngannou prezentirao još jednu tehniku za koju nismo znali da je sposoban.

Derrick Lewis je umalo požalio svoju izjavio kada je saznao da će mu Shamil Abdurakhimov biti protivnik te je to prokomentirao citirajući Conora McGregora napisavši “tko je sada ovaj?” Shamil Abdurakhimov može samo žaliti što je ovo bila glavna borba eventa, jer da nije, danas bi smo pisali kako je ruski borac s čistih 3:0 u rundama savladao borca kojeg mnogi vide u vrhu UFC-ove teškaške divizije. Umjesto toga, dozvolio je jednu jedinu grešku, koja je u ovoj borbi dovela do njegovog poraza.

Abdurakhimov je kroz tri runde nije neupitno bolji borac u svakom apsektu borbe. Lewis je izgledao spor i bez ikakvih pravih rješenja. U stand upu je Abrurakhimov bolje pogađao, a prema potrebi je “Black Beasta” rušio te uspješno kontrolirao na podu. Tako su protekle tri runde, nakon kojih je bilo neupitno da Rus ima veliku prednost. No, onda je u četvrtoj došla pozicija iz koje se vjerojatno ne može izvući niti jedan borac na svijetu. Abdurakhimov je dozvolio trenutak nepažnje, završio je srušen, a to je dovelo do Derricka Lewis u full mountu. I to je ta pozicija gdje je “de facto” borba protiv Lewisa uvijek gotova. Krenuli su udarci na koje Shamil nije imao odgovor, a veliku masu Lewisa sa sebe nije mogao skinuti. Tako Lewis dolazi do nove pobjede unatoč zaista blijedom dojmu. Spasila ga je činjenica da je ovo bila borba na pet rundi.

Zato Francisu Ngannou nije trebalo više od dvije minute prve runde i to u borbi koju niti on nije dobro startao. Brzo ga je Anthony Hamilton srušio i kraće vrijeme kontrolirao, a nakon toga i aktivniji bio na nogama. Nakon minute i pol borbe su borci završili u kličnu, gdje se činilo da bi Hamilton mogao doći do novog rušenja, no onda se dogodio potez eventa. Ngannou je već na nogama kvalitetno uhvatio Hamiltonovu ruku, odveo ih na pod te tamo vrlo brzo završio kimurom, tehnički vrlo zahtjevnom tehnikom za koju nismo znali da je Kamerunac sposoban. No, ovime je potvrdio kako je hype oko njega u potpunosti opravdan.

Sean O’Connell nas je kvalitetno zabavljao do sada, no čini se kako smo njega posljednji puta gledali u UFC-u. Ovaj vrlo uzbudljivi stand up borac to može “zahvaliti” UFC matchmakerima, koji su mu odabrali stilski najgoreg mogućeg protivnika. Corey Anderson je samo iskoristio ono što mu je ponuđeno. Iskoristio je svoju hrvačku tehniku za kontrolu borbe, a sredinom druge runde došao je do pozicije odakle je plasirao udarce sve do prekida.

Vrlo uzbudljiv meč pružili su Gian Villante i Saparbek Safarov, koji se ovdje pojavio tek prije nekoliko dana, kao zamjena za Patricka Cumminsa. Sve je počelo potpuno u znaku Villantea, koji je odlično pogađao protivnika koji se došao potući. To se vidjelo u zadnje dvije minute runde kad Safarov preuzima kontrolu, unatoč tome što mu je lijeva noga primila veliku štetu te je vidno šepao. Ipak, oba su borca dočekali kraj prve runde i krenuli u drugu dionicu. Tamo se od početka vidjelo da ovo neće dugo potrajati, jer je Safarov znao kako noga neće dugo izdržati te je krenuo na sve ili ništa. Villante je tu ipak odradio malo pametnije. Eskivirao je svaki “divlji” napad te dobro kontrirao, a borbu je završio udarcima krajem treće minute runde.

Uvodni program ponudio je nekoliko odličnih borbi, a zatvorio ga je pravi rat između Justine Kish i Ashley Yoder, u kojem je Kish slavila odlukom nakon 15 minuta bespoštedne borbe. Randy Brown nastavio je impresionirati, ovog puta prekidom slaveći protiv Briana Camozzia. Prekidom je slavio i Gerald Meerschaert, koji je ugušio Joe Gigliottia. Prvih pet borbi završio je sudačkom odlukom, a pobjede su odnijeli Andrew Sanchez, Shane Burgos, Marc Diakiese, Ryan Janes i Juliana Lima.

UFC Fight Night 102 – Rezultati

Derrick Lewis def. Shamil Abdurakhimov – TKO (R4 3:42)
Francis Ngannou def. Anthony Hamilton – SUB (R1 1:57)
Corey Anderson def. Sean O’Connell – TKO (R2 2:36)
Gian Villante def. Saparbek Safarov – TKO (R2 2:54)

Justine Kish def. Ashley Yoder – jednoglasna sudačka odluka
Randy Brown def. Brian Camozzi – TKO (R2 1:25)
Gerald Meerschaert def. Joe Gigliotti – SUB (R1 4:12)
Andrew Sanchez def. Trevor Smith Decision – jednoglasna sudačka odluka
Shane Burgos def. Tiago Trator Decision – jednoglasna sudačka odluka
Marc Diakiese def. Frankie Perez – jednoglasna sudačka odluka
Ryan Janes def. Keith Berish – jednoglasna sudačka odluka
Juliana Lima def. JJ Aldrich – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI