Fight Metric na strani Shoguna: U petoj rundi uputio čak 97 udaraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.11.2011 11:55h Autor:

Screenshot

Najpoznatija svjetska stranica koja se bavi statističkim izračunima borbi, Fight Metric, jasno pokazuje kako je Mauricio Shogun Rua gotovo sigurno zaradio 10:8 pobjedu u petoj rundi dvoboja s Danom Hendersonom.

Brojke su prilično nedvosmislene. Brazilac je u odlučujućoj dionici uputio čak 97 udaraca od čega je pogodio čak 79. Henderson je pokušao udariti tek 9 puta, a nije plasirao niti jedan jedini bitniji udarac.

Kada su u pitanju rušenja, Rua je kompletirao svoj pokušaj i do kraja meča ostao je u dominantnoj poziciji na parteru. Čak 6 puta prošao je gard svog protivnika gdje ga je doslovce pet minuta masakrirao.

Ako ove brojke ne govore dovoljno u prilog izjavi Dane Whitea da je to bila čista 10:8 runda, onda je teško uopće zamisliti neku dionicu koja to jest.

Kada se gleda ukupna statistika čitavog meča, onda u nekim segmentima dominira Shogun, a u nekim Henderson. Donedavni Strikeforceov prvak je bio točniji u “značajnim udarcima” sa 55% naspram 49% Shoguna. Ipak, Shogun je uputio više takvih udaraca – čak 194 za razliku od Hendersonovih 141.

Brazilac je imao čak 5 (od 10) uspješnih rušenja za razliku od samo jednog na strani Henderson (4 pokušaja). Rua je uspješniji i u prolasku garda – 8 naprema 2, dok su obojica imali po jedan pokušaj završetka. Zaključke prepuštamo vama…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI