Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Ferguson savladao Cerronea prekidom nakon dvije runde, presudila bizarna pogreška Cowboya | Fight Site

Ferguson savladao Cerronea prekidom nakon dvije runde, presudila bizarna pogreška Cowboya

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.06.2019 06:12h Autor:

Tony Ferguson i Donald Cerrone

Tony Ferguson savladao je Donalda Cerronea prekidom nakon dvije fantastične akcijom pretrpane runde. Borbu održanu na UFC 238 priredbi u Chicagu presudila je nevjerojatna pogreška Cerronea, koji je na početku treće runde krenuo ispuhati nos, što je dovelo do instantnog zatvaranja njegovog desnog oka, a nakon toga i do sudačkog prekida.

El Cucuy i Cowboy odradili su deset minuta na koje niti jedan pravi MMA fan ne može imati primjedbu. Ova dva izuzetno kreativna borca proveli su u djelo ono što su obećali jedan drugom, ali i fanovima, digli su dvoranu na noge beskompromisnim okršajem. Nažalost, još jednom je sve završilo prije nego je trebalo, budući da Donald Cerrone zbog ozljede nije bio sposoban krenuti u treću rundu.

Obojica su u borbu ušli odlučni ponuditi gledateljima ono po što su došli i od samog početka gledamo akciju. Izmjenjivali su se napadi i kombinacije, tek što bi se činilo da jedan preuzima kontrolu, drugi bi odmah vraćao i tako kroz cijelih prvih pet minuta. Vizualno je ipak Cerrone napravio više, pošto je otvorio posjekotinu na licu Fergusona, no nije to bilo ništa krucijalno. Na kraju runde bilježimo dobar napad Cerronea, koji naoko baca Fergusona u probleme, no nije bilo razloga za paniku. Teško je zapravo opisati sve što se vidjelo u prvih pet minuta jer obojica su pružili puno, a to je zapravo bio tek uvod za ono što je uslijedilo u idućih pet minuta.

Drugu rundu s nekoliko serija bolje otvarala Ferguson, ali već nakon minute je Cerrone ponovno u svom ritmu. Počeo je kauboj kombinirati udarce rukama i nogama, a posebno su dobro izgledali ulasci u Fergusona putem boksačkih kombinacija. I onda ponovno ista stvar kao prvu rundu. Kad se činilo da Cerrone preuzima, Ferguson se budi. Kreću krasne izmjene u kojima obojica pogađaju ozbiljne udarce, no “El Cucuy” je kreativniji i precizniji. Dvije minute prije kraja runde Cerrone je upisao rušenje, no odmah su bili ponovno na nogama. Promijenio se i vizualni dojam, budući da je Cerrone sad bio taj čije je lice oteklo od udaraca. Posljednja minuta runde u potpunosti pripada Fergusonu koji se kretao prema naprijed bez stajanja i sigurno je time ostavio i dojam na suce. Na samom kraju Tony pogađa direkt nakon znaka za kraj runde, ali prošao je bez kazne budući da se ipak nije radilo o jačem udarcu.

Ulaskom u treću rundu, Donald Cerrone radi nevjerojatnu pogrešku. Kad se čekao znak za početak akcije, krenuo je ispuhati nos, što je dovelo do zatvaranje njegovog već oteklog desnog oka. Istog trenutno sudac Dan Miragliota označuje pauzu i zove liječnike u kavez. Ovi su zaključili kao Cowboy nije u stanju nastaviti borbu i nakon konzultacije s komisijom odlučuju kako mora doći do prekida. Metoda pobjede Fergusona bio je tehnički nokaut nakon dvije runde, no to nikako nije bio način kako je on želio pobijediti.

Na kraju smo vidjeli lijepu gestu Fergusona, koji je prvo prepustio mikrofon Cerroneu, a ovaj je rekao kako je htio otvoriti prostor za disanje te da nije bio svjestan pogreške i onoga što ona može donijeti. Ferguson je rekao da ovo nije način kako želi pobijediti, pohvalio je Cerronea i rekao da je spreman bilo kada ovo ponoviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI