Ferguson ozlijeđen, Max Holloway uskočio protiv Nurmagomedova na UFC 223

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.04.2018 09:03h Autor:

Holloway vs. Nurmagomedov

Pričekali smo da i u Americi službeno prođe 1. travnja i nažalost potvrdilo se kako ovo nije šala. Tony Ferguson se ozlijedio te je prisiljen otkazati UFC 223 borbu protiv Khabiba Nurmagomedova. Umjesto njega uskočiti će prvak perolake kategorije, Max Holloway.

Ovo je bio četvrti pokušaj ugovaranja ove borbe i činilo se kako će ovog puta fanovi napokon dobiti ono čemu su se nadali. Sve je vodilo prema tome, no čini se kako to jednostavno nije suđeno. Nakon što je dva puta do sada otkazivao Nurmagomedov, sada je po drugi put borbu otkazao Ferguson. U pitanju je ozljeda koljena.

UFC je brzo reagirao te su angažirali Maxa Hollowaya, koji je već ranije govorio kako će biti u treningu ukoliko se nešto dogodi te da će biti spreman uskočiti. Prvak perolake kategorije je u nizu od 12 pobjeda i jednostavno puca od samopouzdanja pa mu nije bilo teško prihvatiti poziv kad je došao, no u startu se mnogi pitaju koliko je to pametno, budući da na kocku stavlja svoj sjajan niz, jedan od najboljih u povijesti promocije. Ovo će ujedno biti njegova prva UFC borba u lakoj kategoriji, u koju je već ranije najavljivao odlazak.

Nurmagomedov sada ima zadatak zadržati jednaku motivaciju kao što je bila za borbu s Fergusonom, no ne bi mu to trebao biti preveliki problem, budući da je pojas prvaka lake kategoriji i dalje glavna premija ove borbe. Pokraj one financijske, koja će svakako biti i više nego vrijedna spomena, posebno nakon ovakvog “short notice”.

Ovu ružnu vijest službeno je prenio i predsjednik UFC-a Dana Whitea, no čini se kako se on ne brine previše, ako ćemo gledati s kakvom euforijom je najavio angažiranje Hollowaya za nastup u subotnjoj borbi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI