Ferguson: Khabib mi je otkazao za siječanj, možda se spustim u perolaku po Alda!

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.12.2016 15:53h Autor:

Tony Ferguson

I dok mnogi borci ovih dana ganjaju, ili samo sanjaju, financijski unosan meč s Conorom McGregorom, drugi izazivač UFC-ove lake kategorije, Tony Ferguson, ima samo jednu misiju- postati najbolji borac na svijetu. S devet pobjeda u nizu (rekord u lakoj) “El Cucuy” nije opterećen borbom za pojas, jer pojas je samo jedna od stvari koje treba kako bi ostvario svoj cilj.

“Taj pojas je poput dodatnih kolačića na vrhu torte, ali nije ono na što sam fokusiran. Jer kada izgubim fokus tada ću se skotrljati niz brdo. Ušao sam u ovaj sport i zaslužujem sve što mi dolazi, a to je taj pojas. Želim biti najbolji, na vrhu ‘pound-for-pound’liste, i za to mije potreban taj pojas tako da ću ga uzeti”, rekao je Ferguson za FOX Sports.

Osim Fergusona, u samom vrhu divizije je i neporaženi Khabib Nurmagomedov. Ferguson tvrdi da su mu borbu s Dagistancem ponudili za UFC 208 u Anaheimu u siječnju, ali je ovaj odbio, uz što je čitav PPV event na kraju otkazan.

“Htjeli su nešto u Anaheimu i ja sam bio za. Spomenuli su Khabiba i iz menadžementa su poručili kako je on rekao da treba više vremena. Tako da, što god. Bilo bi sjajno boriti se u svom gradu, bilo bi to opako.”

No Ferguson ima puno opcija. UFC je McGregoru oduzeo drugi pojas, onaj u perolakoj, i vratio ga Joseu Aldu koji je sada službeno neosporni prvak perolake kategorije. Aldo već ima obaveznog izazivača ispred sebe- pobjednika nadolazećeg Holloway- Pettis meča, ali to ne znači da se i Ferguson neće umiješati u priču.

“Možda Aldo. Mogao bih se spustiti u perolaku da vidim što ima tamo. Laka kategorija je zabavna. Možda skočim u velter. Razmišljam malo o svojoj težini, žena me stavila na dijetu sokovima jer sam počeo nabijati kile. Da sad stanem na vagu imao bih 83 kile.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI