Fedorov menadžer: Postoji jedan zatvor koji se zove UFC

UFC 19.12.2011 13:14h Autor:

Ilustracija

Fedorov menadžer i vlasnik M-1 Globala, Vadim Finkelstein, se u posljednjem velikom intervjuu osvnuo na dvoboj njegovog štićenika i japanske judoke Satoshija Ishiija na Staru godinu.

Finkelstein kaže da su ciljali upravo na ovog protivnika.

“On je zlatni olimpijac i to mnogo govori o njemu. Poznat je u svijetu, mlad i ima puno potencijala. To je točno ono što treba Fedoru. Nismo htjeli nekoga za koga bi fanovi mogli reći da nije dostojan i zato bi kritizirali Fedora. Ishii je ozbiljan protnivnik kojem će se ostvariti želja da se bori protiv željenog protivnika kod kuće.”

Prema menadžerovim riječima, Emelianenko je trenutačno u Nizozemskoj gdje naporno trenira.

“Praksa je baš kao prije Monsona. Čak i prije nego što smo objavili da će se boriti protiv Ishiija, Fedor je otišao u Nizozemsku gdje je i sada. Svi koji s njim treniraju kažu da se znatno pozdravio. Njegovi sparing partneri nisu presretni jer su Fedorove ruke i noge sada puno brže i eksplozivnije. To nas čini sretnima.”

Špekuliralo se da bi Fedor za meč protiv Ishiija mogao inkasirati čak 500 tisuća dolara. Finkelstein to demantira.

“To nije istina i radi se o gluposti. U ovom trenutku, najbitnije nam je bilo da se bori protiv kvalitetnog protivnika. Plaća nije u prvom planu. Mogu vam samo reći da Ishii nije protivnik, Fedor ne bi nastupio u Dreamu. Bilo je ponuda za druge protivnike, no to ne bi bio pravi nivo. Želimo ići prema naprijed, a ne unatrag.”

Čelnik M-1 Globala ne skriva da je cilj promocije “prodati” Fedora UFC-u, no…

“Stvarno smo htjeli revanš protiv Werduma, no postoji jedan zatvor koji se zovi UFC, a to je razlog zbog kojeg je nemoguće dogovoriti tu borbu. On pas koji laje, a ne grize. Niti on jede, niti dopušta drugima da jedu. Postoje još mnogi drugi borci koji su nam zanimljivi poput Josha Barnetta. Treba pričekati da se završi Strikeforceov GP i vidjeti je li moguće dogovoriti neku borbu”, zaključuje Finkelstein.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI